Anima kåret til en af verdens bedste dyreværnsorganisationer

2 december, 2019

Den amerikanske organisation Animal Charity Evaluators har netop annonceret deres årlige liste over de fire mest effektive dyreværnsorganisationer på verdensplan. Anima er en af dem. 

Hvis man gerne vil støtte en organisation, som hjælper dyr mest effektivt og bedst muligt, hvilken skal man så vælge? 
Ifølge den uafhængige, amerikanske organisation Animal Charity Evaluators (ACE) bør Anima være et af dine førstevalg. 

Anima er - sammen med sine samarbejdsorganisationer i Anima International - netop blevet udnævnt som en af de fire mest effektive organisationer i verden, når det kommer til at gøre en forskel for dyrene.

20 år i dyrenes tjeneste

Kort sagt kæmper Anima for en verden, hvor dyr skal respekteres, ikke mishandles. Dette gælder uanset, om det handler om kæledyr, landbrugsdyr, pelsdyr, forsøgsdyr eller dyr i underholdning.
Animas fornemmeste opgave er at være en stemme for dyrene.

Anima blev grundlagt i 2000. Til næste år kan vi fejre 20-års jubilæum, og siden starten har vi arbejdet utrætteligt for at forbedre forholdene for dyr i især pelsindustrien og landbrugssektoren.

Vores arbejde er især centreret om oplysnings- og kampagnearbejde - ofte målrettet specifikke virksomheder.

Gennem årene har Anima sammen med andre organisationer kæmpet for og vundet en masse sejre for dyrene. Blandt andet:

  • Forbud mod hunde- og kattepels i Danmark
  • Stop for dyreforsøg til kosmetik i hele EU
  • Foie gras ud af alle danske supermarkeder
  • EU-flertal for at fjerne støtte til tyrefægtning
  • Forbud mod rævefarme i Danmark
  • Dyrepoliti i Danmark
  • Hele buræg ud af supermarkederne
  • Flere end 100 pelsfri designere

Anima hjælper dyr i hele Europa

Anima har som mission at sprede dyrevelfærd til lande, som ikke er lige så langt fremme på området som Danmark. Vi bruger vores ekspertise og mangeårige erfaring til at sætte projekter i gang uden for Danmark.

Og det er Animas internationale gren, Anima International, der er blevet kåret af ACE. 
Anima International blev officielt grundlagt i 2019, da Anima slog sig sammen med den polske organisation Open Cages efter flere års tæt samarbejde. Det blev til Anima International, som nu opererer i ni europæiske lande: Danmark, Norge, England, Polen, Ukraine, Rusland, Hviderusland, Estland og Litauen. 

Vi arbejder så effektivt som muligt for at hjælpe så mange dyr som muligt - og vi kommer langt for pengene. Det er netop nogle af grundene til, at ACE har kåret Anima som en af verdens mest effektive dyreværnsorganisationer.

Vil du støtte Anima?

Du kan blive medlem af Anima og støtte vores arbejde for at sikre en bedre verden for dyr i nød. Læs mere og bliv medlem her.

Hvem er ACE?

ACE kårer hvert år de mest effektive organisationer inden for dyreværn.

Animal Charity Evaluators (ACE) er en uafhængig NGO med base i USA. Organisationen har til formål at identificere velgørenhedsorganisationer, som gør det bedste stykke arbejde inden for dyreværn. Velgørenhedsorganisationerne gennemgår en omhyggelig evalueringsproces, som blandt andet involverer omfattende interviews med lederskabet, grundig økonomisk rapportering og vurdering af organisationens strategi og fremtidsplaner. 

Hvert år udvælges en lille håndfuld organisationer, som udnævnes til de mest effektive organisationer på verdensplan, når det kommer til at hjælpe dyr. Det, der definerer disse organisationer, er med ACE’s egne ord:
“These charities stand above the rest in terms of the quality and quantity of their work” .
(”Disse velgørenhedsorganisationer står over resten med hensyn til kvaliteten og mængden af deres arbejde”).

Mere information om Animal Charity Evaluator, deres krav, og hvordan de udvælger organisationer kan findes på engelsk her.