Circle K dropper turbokylling

3 september, 2020

Stribevis af virksomheder har i år valgt at udfase den udskældte industrikylling Ross 308 efter dialog med Anima. Nu slutter convenience-kæden Circle K sig til bevægelsen og melder om flere forbedringer i sigte. 

Turbokyllingen er på retræte i den danske café- og convenience-branche. Circle K Danmark, der har 226 butikker landet over, udfaser nu turbokylling og vil give kyllingerne mere plads og naturligt lys. Det sker efter dialog med Anima. Det vil betyde bedre forhold for flere hundrede tusinde kyllinger. 

”Vi er glade over at kunne fortælle om vores plan for kyllingevelfærd i vores madprodukter. Vi har længe arbejdet med at optimere både kvalitet og velfærd for kyllinger i samarbejde med vores leverandører. Med denne plan er der konkrete skridt for, hvordan vi vil leve op til ECC-standarden inden udgangen af 2022”, siger Director of Market Development Ann Kirstine Havsteen hos Circle K Danmark.

Indfasningen af langsommere voksende kyllinger påbegyndes allerede i løbet af 2020. I løbet af 2021 og 2022 vil kæden give kyllingerne mere plads og naturligt lys. Circle K bliver dermed en del af rækken af kendte kæder, der tilslutter sig den anerkendte standard European Chicken Commitment (ECC). 

 

Cementering af udviklingen

Hurtigtvoksende kyllinger er blevet kritiseret af Anima og andre dyreværnsorganisationer for at have alvorlige velfærdsproblemer som gangbesvær, organsvigt og øget risiko for sygdom. 

I løbet af de sidste seks måneder har flere større danske virksomheder på tværs af brancher iværksat en udfasning af de hurtigtvoksende kyllinger. Kommunikationschef i Anima, Thorbjørn Schiønning, ser Circle K’s beslutning som en yderligere cementering af udviklingen.

“Det er efterhånden svært at tvivle på, at turbokyllingen er på tilbagetog i dansk erhvervsliv. Circle K er en væsentlig spiller på landsplan, der med sin beslutning for alvor understreger den positive udvikling for kyllingerne. Det er fantastisk at se, at virksomheder på tværs af brancher i stigende grad bakker op om bedre dyrevelfærd,” siger Thorbjørn Schiønning, kommunikationschef hos Anima

Anima arbejder for at forbedre forholdene for kyllingerne ved at indføre den europæiske standard European Chicken Commitment (ECC). Standarden sikrer blandt andet langsommere voksende kyllinger, mere plads og naturligt lys. 

Circle K’s plan for indfasning af ECC kan findes her.