Dødsruter: 83 timer i transporthelvede

3 marts, 2018

 

83 timer! Så lang var transporten til Tyrkiet for 136 danske køer forrige sommer. Skriv under, så vi kan få stoppet de lange dyretransporter:


Skriv under: Stop de lange dyretransporter nu

Det er ubegribeligt og dybt kritisabelt, at dyr stadig transporteres ombord på proppede lastbiler, i hvad der må føles som en evighed. Blot fordi det er billigere at fede dem op eller slagte dem i udlandet. 
 
I Juni blev forholdene filmet i Tyrkiet. Optagelserne viser os, at der er hårdt brug for at fastsætte en grænse, så dyrene maksimalt må transporteres i otte timer. 
 
Foto: Jo-Anne McArthur
 
Traumatisk transport
Transporten er enormt belastende for dyrene. For hver time, de befinder sig ombord på lastbilerne, stiger deres stressniveau.
 
Dødeligheden blandt dyrene stiger også, når transporten overskrider otte timer. Undersøgelser har påvist hele seks gange højere dødelighed hos køer, når de transporteres mere end 300 kilometer.
 
I 2015 blev der sendt intet mindre end 280.933 dyr fra Danmark til Mellemøsten. Det viser en aktindsigt, som Anima har fået svar på fra Fødevarestyrelsen.
 
Hvert eneste af de 280.933 dyr led en frygtelig skæbne. Alene til Tyrkiet er der flere tusinde kilometer. 
 
Foto: Jo-Anne McArthur
 
Uden dig kan vi ikke hjælpe dem. Der er hårdt brug for, at vi fastsætter en øvre grænse, så dyr ikke må transporteres på så grusom en måde.
 
En million europæere har allerede skrevet under mod de lange transporter, og EU støtter ikke længere disse transporter. Det burde ingen gøre. 
 
Skriv under nu, så vi sammen kan sikre, at ingen dyr vil lide samme grusomme skæbne!
 

Skriv under: Stop de lange dyretransporter nu