Dyrene, der omgiver os

22 september, 2021

En stor del af Animas arbejde går ud på at oplyse om de forhold, som dyrene i Danmark og resten af verden lever under. Det er f.eks. dyrene i landbruget, dyrene i pelsindustrien, dyrene i underholdningsbranchen og forsøgsdyrene.

Vi oplyser gennem fakta og fortællinger og ikke mindst video- og billedmateriale, så folk med egne øjne kan se, hvad der foregår bag (ofte) lukkede døre.

Det er ikke altid ligetil at få adgang til at dokumentere forholdene for dyrene. Industrien ønsker ikke, at vi kommer på besøg, og det er de færreste af os, der kommer tæt på dyrene i det daglige. Derfor samarbejder vi med organisationer i hele verden, så vi sammen kan vise, hvordan dyrene lever.

Og her er det umuligt at komme udenom We Animals Media, som gør et fantastisk stykke arbejde og er en vigtig samarbejdspartner for alle os, der kæmper for bedre forhold for dyrene. 

Hvem er We Animals 

We Animals Media er verdens førende fotojournalistbureau med fokus på dyr. Deres store netværk af prisvindende fotografer og videografer strækker sig over hele verden, og de mange dygtige fotojournalister har viet deres liv til at arbejde for dyrene. Et liv, hvor de får muligheden for at komme helt tæt på dyrene og dokumentere menneskets forhold til og behandling af dem.

De fortæller dyrenes historier og hjælper med at gøre de usynlige dyr synlige for omverdenen, og de sørger med deres ærlige dokumentation for, at vi ikke kan lukke øjnene for det, der sker.

Her er de: De usynlige dyr

Vi vil gerne slå et slag for We Animals Medias seneste bogprojekt: HIDDEN.
HIDDEN er et til tider grusomt og tankevækkende værk, der viser menneskets forhold til dyr i det 21. århundrede ー dokumenteret af 40 internationale fotojournalister og med forord af skuespiller Joaquin Phoenix.

Billederne giver et indblik i nogle af de milliarder af dyr, der lever skjult i vores liv. Det er dyrene, som vi har et tæt forhold til, men alligevel ikke ser. Det er de dyr, vi spiser, og de dyr, vi har på. De er de dyr, der bruges til forskning og til underholdning, og de dyr, der ofres i traditionens eller religionens navn.

Det anslås, at mennesker hvert år bruger 80 milliarder landdyr. Størstedelen af ​​disse dyr vokser op og dræbes i det industrielle landbrug. Fisk og andet havliv måles i tons.
De færreste tænker over, hvor mange dyr det drejer sig om. Men når man først har set nogle af de billeder og hørt historierne i HIDDEN, så er det svært at glemme igen.

Og det er netop deres mission.

Her kan du læse mere om HIDDEN, We Animals Media og se deres vigtige arbejde.