Hedeture til helvede

20 juli, 2018
For første gang nogensinde er det muligt at dokumentere de lange transporter af får fra Australien til Mellemøsten. Det viser sig, at forholdende er helt forfærdelige.
 
Fårene har hårdt brug for, at du siger fra. Skriv under nu! Så afleverer Anima underskrifterne til den australske ambassade.
 

Sig nej til fåretransporterne

 
Bagt levende ombord. Sådan beskriver vores kolleger i Animals Australia den skæbne, som omtrent to millioner merinofår går i møde, når de tvinges ombord på skibene, som transporterer dem halvvejs rundt om jorden.
 
De har kun lige rundet slagtealderen, når fårene for første gang i deres liv bliver flyttet og sejlet fra Australien til Mellemøsten. De får som overlever turen, når frem til lande, hvor dyrene dræbes, mens de stadig er ved fuld bevidsthed.
 
Turene tager mellem 15 og 25 dage. På skibene kan temperaturen nå helt op på 50 grader. Når temperaturen overstiger 30 grader, er det umuligt for fårene at regulere deres kropstemperatur. 
 
Varmen i lastrummene er ulidelig. Hvis ikke de dør af hedeslag, risikerer fårene at blive begravet i afføring, når de ikke længere har kræfter til at stå op. Altså hvis fårene overhovedet kan finde plads.
 
Der er nemlig så tæt pakket ombord på skibene, at nogle får ikke engang kan lægge sig ned eller få opfyldt de mest basale behov som ordentlig adgang til vand, mad, hvile og dyrlægehjælp. 
 
Søgsmål og lovændring
Derfor har Animals Australia valgt at lægge sag an mod landbrugsministeriet, som giver tilladelse til transporterne. Samtidigt arbejdes der for at forbyde fåretransporterne ved lov.
 
Anima stiller sig bag foreningen og har netop afleveret et protestbrev til Australiens ambassade i København og orienteret landet om vores kampagne.
 
 
Næste skridt bliver nu at samle så mange underskrifter som muligt.