Hvor blev kyllingerne af?

27 november, 2018

Har du nogensinde set en slagtekylling?
Vidste du, at der i Danmark opdrættes over 120 millioner slagtekyllinger hvert eneste år?
Det er rigtig mange - faktisk flere end noget andet landbrugsdyr i produktionen.

Du har sikkert set en ko på marken, men kan du huske, hvornår du sidst har set en slagtekylling? Nej? Hvor er de henne? Svaret er, at de lever op til 40.000 kyllinger klumpet sammen i mørke haller. De kommer aldrig ud, ser aldrig solen og mærker aldrig frisk luft, før de slagtes på brutal vis - under 40 dage gamle.

Nu tager Anima kampen op. Vi skal sikre bedre forhold for kyllingerne. Dyrene skal bl.a. have mere plads, de skal vokse langsommere, så de får færre gangproblemer, og så skal vi have mange flere kyllinger udenfor.
Men vi har brug for din hjælp.


Skriv under for at få kyllingerne ud på markerne igen!

Kyllingeindustrien er ude af kontrol
Danske virksomheder har i årevis haft frit spil til at sælge billig industrikylling uden at forholde sig til den pris, dyrene betaler. 
Siden 1950’erne har den danske kyllingeproduktion gennemgået en uhyggelig udvikling. Hønsegården er erstattet af fabrikshaller, landmanden er blevet driftsleder, og kyllingerne ses ikke længere som individer, men regnes for produktionsenheder.

Kyllingerne er blevet fremavlet til at vokse så hurtigt, at deres kroppe ikke kan følge med. Tre ud af fire kyllinger kan ikke gå normalt, og for nogle af kyllingerne står det så slemt til, at de slet ikke kan gå.

Hver dag går arbejderne gennem hallen og samler døde kyllinger sammen.

Det er på høje tid at gøre noget for Danmarks 120 millioner slagtekyllinger. 
 

Hvad kan Anima gøre?
Anima er gået sammen med dyreværnsorganisationer i hele verden i koalitionen Open Wing Alliance. Sammen arbejder vi for at forbedre kyllingernes velfærd ved at få virksomheder til at indføre en ny minimumsstandard for, hvordan dyrene skal behandles. Standarden i Europa hedder ECC (European Chicken Commitment) og er allerede blevet adopteret af en række virksomheder. Den afhjælper de mest alvorlige velfærdsproblemer, som dyrene lider under.

Hvad bruger I min underskrift til?
Din underskrift er utrolig vigtig. Faktisk er den hele fundamentet for, at vi kan gøre en forskel. Vi bruger nemlig din underskrift - og alle de andres - til at vise virksomheder og producenter, at rigtig mange danskere går op i dyrevelfærd og ønsker, at kyllingerne får et bedre liv. For hvis der er noget, de lytter til, så er det forbrugerne.

Så tak fordi du gør en forskel.  


Skriv under for at få kyllingerne ud på markerne igen!