Hvor blev kyllingerne af?

29 januar, 2018

Kan du huske hvornår du sidst har set en kylling udenfor? Nej? Men hvor er de så blevet af? Svaret er at de lever op til 40.000 klumpet sammen i mørke haller hvor de aldrig ser solen eller mærker frisk luft. Nu tager Anima kampen op for kyllingerne - men vi har brug for din hjælp for at få dyrene udenfor igen!


Skriv under for at få kyllingerne ud på markerne igen!

KYLLINGEINDUSTRIEN ER UDE AF KONTROL

Siden 1950erne har den danske kyllingeproduktion gennemgået en uhyggelig udvikling. Hønsegården er erstattet af fabrikshaller, landmanden er blevet driftsleder og kyllingerne ses ikke længere som individer, men regnes for produktionsenheder.

Tag et øjeblik til at kigge ind i en dansk produktionshal på billedet herover. 40.000 kyllinger presset sammen i en enkelt hal. De er avlet til at vokse så hurtigt at deres ben næsten ikke kan bære vægten og hver dag går arbejderne gennem hallen og samler spandevis af døde kyllinger sammen.

Det er på høje tid at vi alle siger fra. Her er tre lette måder du kan hjælpe kyllingerne:

Køb aldrig industrikylling
Den vigtigste årsag til kylligernes dårlige forhold er at forbrugerne i årtier har købt billigere og billigere kylling. Kyllingekampen starter i supermarkedet - læg aldrig industrikylling i din indkøbskurv.

Bliv aktiv i KyllingeKampen
Anima har hjulpet burhønsene ud af burene ved at overbevise virksomheder om at indføre burægfri politiker. Nu får vi mere end nogensinde brug for din stemme, når vi skal tale med Danmarks største virksomheder om at indføre en ny minimumsstandard for slagtekyllingerne. Læs mere om at blive aktiv som KyllingeKriger.

Skær ned på kylling
Danskerne har tredoblet deres forbrug af kylling siden 90erne, med katastrofale konsekvenser for dyrene. Den udvikling skal vendes. Skær ned på kyllingekødet og prøv i stedet et af de mange lækre plantebaserede alternativer til kyllingekød.


Skriv under for at få kyllingerne ud på markerne igen!

 

Hurtige fakta om Animas kyllingekampagne

- Anima er en del af den internationale koalition Open Wing Alliance

- Anima vil løse nogle af de værste dyrevelfærdsproblemer for slagtekyllinger.

- Kyllingerne skal bl.a. have mere plads, mere beskæftigelse, vokse langsommere og så skal vi have mange flere ud i det fri.