Livet i fikseringsboksen

25 oktober, 2012

Som Anima tidligere har skrevet er EU på vej med et forbud mod benyttelsen af fiksering af søer i svinelandbruget. 18 medlemslande, heriblandt Danmark, er allerede klar til at gå væk fra denne torturlignende praksis. Desværre er der stadig en række lande i Europa som ikke ønsker at støtte op om forbuddet, disse lande er: Finland, Frankrig, Grækenland, Italien, Polen, Portugal og Slovenien.

Fikserede søer står fastspændt i månedsvis, kun med det ene argument at det angiveligt nedsætter dødeligheden hos pattegrise og derved hæver svinefarmens produktivitet. Dette argument falder dog helt til jorden, da en korrekt indretning af grisestierne kan forhindre dødeligheden hos pattegrise.
 

LÆS MERE: ITALIEN IKKE KLAR TIL AT SÆTTE GRISENE FRI
LÆS MERE: FRANKRIG VIL HAVE ULOVLIGE GRISEFARME

Hvordan føles det  at leve som en fikseret gris?
Den ekstremt monotome tilværelse for en fikseret sø er der ikke mange der kan forestille sig. Dag ud og dag ind, må søen kæmpe mod sine naturlige instinkter og behov og mange af søerne dør eller må destrueres inden de overhovedet bliver slagtet. Men nu har du mulighed for at få et indblik i hvordan livet ser ud i en fikseringsboks. Mark Middleton fra Animal Visuals har designet en interaktiv online fikseringsboks, hvor man kan få et lille glimt af den tragiske eksistens disse grise må gå igennem.

PRØV LIVET SOM EN FIKSERET SO VED AT KLIKKE HER

Selvom ”spillet” er lavet med den hensigt at det netop ikke skal være sjovt, kan denne interaktive oplevelse åbne øjnene hos mange og få dem til at indse, at alt i landbruget ikke kan retfærdiggøres af profit

STØT KAMPAGNEN: GIV EN ENGANGSDONATION TIL GRISENE