Islands hemmelige hesteovergreb

4 januar, 2022

Tusindvis af heste lider på islandske blodfarme, hvor man tapper store mængder blod fra gravide hopper. Skjulte optagelser afslører nu, at hestene i processen mishandles på det groveste. Hjælp os med at stoppe den meningsløse vold!
 


Skriv under: Stop blodfarmene nu!

Blodfarmenes rædselsregime

Hopperne på blodfarmene tappes for blod hver uge i op til 10 uger i streg - hver gang tappes 5 liter blod gennem en kanyle på en halv centimeter i diameter. Det er en produktion, som på alle måder er stressende og skadelig for de semi-vilde heste. De skræmte hopper tvinges ind i smalle båse og bindes stramt til stolper. Undervejs bliver de på intet tidspunkt beroliget, tværtimod viser optagelser med skjult kamera, at hestene udsættes for systematisk vold. Hopperne bliver slået med bjælker og lange rør, blandt andet på deres ben, hals og på deres sarte mule. 

Helt unødvendigt

Men så må det være meget vigtige medicinske præparater, der fremstilles på disse blodfarme, siden nogen kan finde på at udsætte hestene for al denne lidelse, ikke sandt? 


Nej, på ingen måde. Hoppernes blod bruges til at udvinde hormonet PMSG - et fertilitetshormon som industrilandbrug bruger til at stimulere og synkronisere dyrs brunst. Blodet bliver altså kun brugt til at fremstille unødvendige medicinske produkter til industrilandbruget, som kun tjener til at maksimere landmændenes profit. Ovenikøbet kan PMSG erstattes uden problemer. Der findes flere end 30 syntetisk fremstillede alternativer, og der er dermed INGEN grund til at udsætte hestene for disse overgreb!

Alligevel er dette skæbnen for 5.300 hopper på Island. Den tyske dyreværnsforening Animal Welfare Foundation og dens søsterforening i Schweiz, Tierschutzbund Zürich, står bag de seneste afsløringer og optagelser fra de islandske blodfarme. Der findes mere end 100 blodfarme på Island, som tilsammen udnytter tusindvis af hopper. 

Siden de nyeste afsløringer så dagens lys i november, er der udbredt forargelse blandt befolkningen på Island. Den islandske regering har derfor nedsat en arbejdsgruppe, der skal kigge industrien nærmere i sømmene, og der er blevet stillet forslag om forbud. Men selvom Island kan være på vej mod et forbud, så er det langt fra nok til at beskytte hopper mod fremtidige overgreb. 

Vi har brug for et europæisk forbud, der sætter en stopper for efterspørgslen, så blodfarmene ikke blot flytter fra land til land.

Heldigvis er der i Europa-Parlamentet overvældende flertal for et forbud mod produktion og import af PMSG. Nu er det altså op til EU-Kommissionen at lægge et forslag på bordet, der forbyder produktion og import af PMSG. Hjælp os med at overbevise Kommissionen om, at et forbud er den eneste rigtige vej at gå.