Masterchef færdig med foie gras

22 september, 2014
 
Endnu et mærkbart fremskridt for foie gras fuglene ser dagens lys. TV3’s populære program Masterchef har valgt at droppe foie gras.
 
De fleste dyrevenner kender efterhånden til den smertefulde og barbariske måde ænder og gæs tvangsfodres på i den globale foie gras produktion. Alene i Frankrig dør der hvert år 1 mio fugle som resultat af tvangsfodringen.
 
Disse fakta har ført til at danske forbrugere boykotter den fede spise. Og virksomhederne har i den grad fulgt med. Takket være det stærke pres fra forbrugere og medier har et hav af virksomheder valgt at stoppe med foie gras. Det gælder bl.a. Kong Hans Kælder, Hotel d’Angleterre, Sticks’n’Sushi samt alle 2500 supermarkedsbutikker i Danmark.
 
 
Tidligere i år viste TV3 i programmet Masterchef, hvordan den franske leverpate kan tilberedes. Anima modtog i den forbindelse mange henvendelser fra bekymrede tv-seere. Vi sendte herefter relevant information til TV3 omkring dyrenes forhold, og Masterchef har nu erklæret at det er slut med foie gras.
 
Programmets redaktør Jesper Kynde, skriver således i en mail til Anima: ”Jeg har nu overtaget Masterchef og kan garantere, at der ikke bliver arbejdet med Foie Gras igen.
 
TV3 udtrykker i øvrigt at der er tale om redaktionel beslutning idet man hverken ønsker at støde seere eller udsætte dyr for mishandling.
 
Hos Anima vækker beslutningen glæde.
 
TV3 fortjener ros for at tage kritikken fra sine seere alvorligt og sætte sig ind i hvordan dyrene i foie gras produktionen mishandles. Masterchef er et populært program og deres foie gras-stop sender et stærkt signal til omverdenen om at denne spise ikke hører hjemme på danskernes middagsborde – eller i restaurationsbranchen”, udtaler kommunikationschef hos Anima, Thorbjørn Schiønning.