Stop aflivning af 4,5 mio. kyllinger om året

24 marts, 2023

Hvert år aflives 4,5 mio. nyudklækkede, levedygtige kyllinger i ægindustrien i Danmark, udelukkende fordi de er hanner og derfor ikke kan lægge æg. Men nye teknologier gør det muligt at forhindre dette.

Med din underskrift kan vi lægge pres på de ansvarlige politikere for at få indført teknologien i Danmark. Skriv under her og hjælp med at stoppe drab på hanekyllinger:


Skriv under: Stop aflivning af hanekyllinger

Hanekyllingerne bliver udruget på rugerier, der leverer høner til ægproducenter. Ægproducenterne har ikke brug for hanekyllingerne i deres produktion, og det kan heller ikke betale sig at opdrætte dem som slagtekyllinger, da de er alt for spinkle og ikke kan sælges.
 
Derfor gasses de små kyllinger få timer efter de er kommet til verden og kasseres som var de affald.
 
 

Det kan undgås...

Dette vanvittige spild af liv har forskere fundet en løsning på. Nye teknologier har nu gjort det muligt at bestemme kønnet i ægget, inden fosteret udvikler sig til en levedygtig kylling. Det vil sige, at hanekyllingerne kan blive skånet for at blive sat i verden kun for at blive gasset og dræbt med det samme. 

Tyskland, Frankrig, Luxembourg og Østrig har allerede forbudt den systematiske aflivning af hanekyllinger, og i Italien bliver det forbudt fra slut 2026. Det viser bare, at der ER en vej frem - og Danmark bør følge trop.

... Men det sker hver eneste dag i Danmark

Aflivning af hanekyllinger sker i forbindelse med alle former for ægproduktion i Danmark, også den økologiske.

“Mange forbrugere har ingen anelse om, at det foregår, og vi oplever, at især købere af økologiske æg bliver rystede, fordi de har troet, at problemet ikke forekommer dér. Netop fordi problemet er så omfattende, og det drejer sig om millioner af dyreliv, bør den nye teknologi hurtigst muligt implementeres i Danmark. Der er brug for handling nu”, fortæller Lina Lind Christensen, General Manager i Anima.

Hjælp os med at stoppe drab på hanekyllinger

Med din underskrift kan vi lægge pres på de ansvarlige politikere for at indføre den nye teknologi i Danmark og stoppe drabene på hanekyllingerne.


Skriv under: Stop aflivning af hanekyllinger