Stop svigtet af danske grise!

10 december, 2019


Grisene i den danske svineproduktion svigtes på daglig basis. Skriv under for at stoppe det! 


Skriv under: Stop svigtet af danske grise

Hver eneste dag bliver grisene i den danske svineproduktion svigtet. Halebid, skuldersår, brok, ledbetændelse og andre lidelser er hverdag i svinebesætningerne. Samtidig ses det gang på gang, at producenterne ikke formår at tage sig ordentligt af de syge dyr. Derfor dobbelt svigtes grisene: de bliver opdrættet under kummerlige forhold, og når forholdene gør dem syge, får de ikke tilstrækkelig hjælp. Det skal stoppes nu!

Som absolut minimum må det kunne forventes, at landmænd overholder reglerne for håndtering af syge og skadede dyr - men det gør rigtig mange desværre ikke. 
Derfor opfordrer vi landbruget til at sørge for, at der bliver indført kameraovervågning i sygestierne, som myndighederne til enhver tid har adgang til.

Griseindustriens hemmeligheder
Klippet her er fra den norske dokumenter Griseindustriens hemmeligheter, som med optagelser fra fem års undercover-arbejde i norske svinebesætninger, har afsløret de virkelige forhold, som grisene lever og dør under. Dokumentaren tegner et billede, som på flere områder, desværre, minder om forholdene i danske besætninger. Dokumentaren kan ses på dr.dkGrisen i videoen lider i flere dage uden at få den nødvendige pleje. I 2018 dokumenterede Fødevarestyrelsen, hvordan også danske landmænd i vidt omfang har problemer med at overholde reglerne for håndtering af syge og skadede dyr. Styrelsens rapport kan læses her.

Rapporten præsenterer resultaterne af en kontrolkampagne, som blandt andet fandt, at en tredjedel af de kontrollerede besætninger ikke levede op til reglerne om dyrevelfærd og medicin. Der var især problemer i de danske svinebesætninger, når det kom til omgående at give syge eller tilskadekomne dyr passende behandling samt at tage stilling til prognosen for det enkelte syge eller tilskadekomne dyr, således at det aflives rettidigt. Desuden var manglende blødt underlag i sygestier også en hyppig årsag til sanktion eller indskærpelse. 

Hvis grisenes lidelser skal stoppes kræver det, at forbrugerne siger fra. Skriv under her, så landbruget kan se, at vi er rigtig mange, som ikke mener, at det der foregår i svineproduktionen på nogen måde er acceptabelt!


Skriv under: Stop svigtet af danske grise