Uhyrligt at regeringen genopliver minkavlen

27 september, 2022

Fra årsskiftet tillader regeringen igen minkavlere at indespærre mink i små bure, hvor de tvinges til at leve under kummerlige forhold uden at kunne udleve naturlig adfærd. 

Det er ikke bare beskæmmende. Det er decideret dumt.

En unik mulighed for at få noget brugbart ud af den enorme regning, som minkavlernes erstatning efterlader alle danskere med, er nu gået tabt. 

Svimlende 19 milliarder kroner har det indtil videre kostet os allesammen. Og måske står vi snart foran endnu en regning.

Hvis det lykkes at få mink med på EU’s liste over invasive arter, så kan det betyde, at branchen snart skal lukkes ned igen med endnu en mulig erstatning som følge.

Anima arbejder videre

Vi giver selvfølgelig ikke op. Animas mission har fra starten været at få alle former for pelsavl forbudt, og derfor arbejder vi nu videre på flere forskellige niveauer. 

Vi forsøger at få regeringens støttepartier til at insistere på, at hensynet til dyrevelfærd indgår i diskussionen om den bekendtgørelse, som vil skulle regulere minkavl. 

Sidste år offentliggjorde Det Dyreetiske Råd en udtalelse om minkproduktion, hvori rådet konkluderer, at hold af mink i små bure er uacceptabelt. Det er uforståeligt, at regeringen slet ikke forholder sig til eksperternes vurdering, udtaler Joh Vinding, direktør hos Anima.  

Indfør øgede krav

Større bure eller adgang til svømmevand højner ikke blot dyrevelfærden en smule, men det vil også gøre minkavl mindre økonomisk attraktivt og formentligt afholde nogle af avlerne - hvis ikke dem alle - fra at starte op igen.

Derudover lægger Anima mange kræfter i at sikre, at det europæiske borgerinitiativ Fur Free Europe, som vil forbyde produktion og salg af pels, skal blive en succes. 

Størstedelen af landene i EU har allerede vedtaget forbud mod pelsproduktion, så der er gode chancer for, at det vil lykkes - og på den måde får vi også et forbud i Danmark.