Update: IKEA vil nu beslutte kyllingernes fremtid

29 januar, 2018

Anima erfarer gennem sin dialog med IKEA, at virksomheden meget snart er klar til at melde ud hvad den vil gøre i forhold til velfærden for de kyllinger, der serveres i restauranterne.
 
Du kan gøre en kæmpe forskel nu ved at skrive en personlig og høflig mail til IKEAs øverste chef Jesper Brodin og bede ham følge de anbefalinger, som Anima har sendt ham.
 
Du kan skrive til ham på denne adresse: jesper.brodin@ikea.com.

De vigtigste punkter som IKEA bør følge er:
 
1) Kyllingerne skal have markant mere plads
 
2) Kyllingerne skal vokse langsommere, således at der opstår færre gangproblemer
 
3) Kyllingerne skal have adgang til mere beskæftigelsesmateriale.

Sagen kort

Anima kunne i december 2017 afsløre, at IKEA ikke levede op til de krav for kyllingevelfærd, som virksomheden selv satte tilbage i 2012. Dette resulterede i at IKEAs facebookside blev fyldt op af beskeder fra utilfredse kunder. Sagen blev dækket først i Politiken og sidenhen i en række andre danske og udenlandske medier (se listen nedenfor).
 
IKEA svarede tilbage at man arbejdede med en global plan for dyrevelfærd i hele koncernen og Anima blev inviteret til et møde for at diskutere hvilke kriterier, der bør inkluderes i en politik. IKEA har nu inviteret Anima til endnu et møde og har sagt at man er klar til at komme med en officiel udmelding i slutningen af næste uge angående IKEAs nye krav til kyllingevelfærd.
 
Anima både håber og forventer at IKEA vil leve op til de anbefalinger Anima i samarbejde med koalitionen Open Wing Alliance har formuleret. IKEA har alle muligheder for at gå i front for kyllingerne og vise vejen for andre virksomheder indenfor fødevarebranchen.
 
Kyllingernes fremtid er med andre ord i IKEAs hænder.

Mediedækning om IKEAs kyllinger

Danmark:

Politiken
Ekstra Bladet 1
Ekstra Bladet 2
Ekstra Bladet 3
Business.dk
BT
MetroXpress
FødevareWatch
 
Sverige:

SVD
Aftonbladet
Eposten
Expressen
Sydsvenskan
Dagens Nyheter
 
Tyskland:

Bild

Mener du også kyllinger skal have bedre forhold? Skriv under her:


Skriv under for at få kyllingerne ud på markerne igen!