Verdens største foodservice-virksomhed dropper buræg

20 september, 2016

Verdens største foodservice-virksomhed, kantinegiganten Compass Group, siger nu nej til buræg i deres kantiner verden over. Det sker efter et samarbejde med Anima og den internationale koalition imod buræg, Open Wing Alliance.

I Danmark driver Compass Group kantiner hos virksomheder som Lundbeck, Google, LEGO og FDM, og virksomheden leverer også mad til en række uddannelsessteder, hospitaler og ældreplejen. Internationalt bespiser Compass Group blandt andet mastodonter som Coca Cola, Microsoft og Sony.

Skåner tusindvis af høns fra et grusomt liv
Det er med andre ord mange tusinde måltider, der nu vil blive fri for buræg. Det kommer til at betyde en verden til forskel for tusindvis af høns, der fremover slipper for at leve en kummerlig tilværelse i et lille bur.

“Det er fantastisk nyt for dyrene, at Compass Group har valgt at lytte til os og nu indfører en global burægfri politik. Det understreger over for hele fødevarebranchen, at det er uforsvarligt at holde høns på så lidt plads, at de ikke engang kan strække vingerne”, siger kampagnechef i Anima, Lina Lind Christensen.
 
 
Forbrugerne kræver bedre dyrevelfærd
I USA og flere europæiske lande såsom Tyskland har det i flere år været normen, at virksomheder bevæger sig væk fra buræg. Denne udvikling er i den grad nået til Danmark, hvor Anima oplever en stigende interesse fra virksomheder omkring at blive burægfri.
 
“Virksomhederne ved godt, at udviklingen kun går én vej, og det er væk fra buræg. Nu hvor samtlige supermarkeder i Danmark har forpligtet sig til at stoppe salg af buræg, vil vi se et øget fokus på foodservice og fødevareproducenter. Der er ingen tvivl om, at vi også på disse områder vil se flere virksomheder give buræg den kolde skulder. Forbrugerne kræver det, og deres krav vil kun blive større med tiden”, siger Lina Lind Christensen.
 
 
Hjælp hønsene - skriv under!
Anima arbejder for at få flere virksomheder til at stoppe med at bruge buræg. Jo flere underskrifter vi har, jo stærkere kan vi tale hønsenes sag:
 

Skriv under: Burhøns i Danmark, nej tak!