Vi slæber EU-Kommissionen i retten!

21 marts, 2024

Magthaverne i EU lovede tilbage i 2021, at de ville fremsætte et lovforslag om at forbyde hold af dyr i små bure. Løftet blev givet som svar på det succesfulde borgerinitiativ End the Cage Age, som 1,4 millioner EU-borgere skrev under på. Siden er der intet sket, og derfor slæber dyreretsbevægelsen nu EU-Kommissionen i retten, så vi kan få dyrene ud af burene én gang for alle.

Retssagen er den første af sin slags, og der er meget på spil. 300 millioner dyr lider hvert år i industrilandbrugets trange bure, hvor de ikke har plads til at bevæge og udfolde sig. Et liv i bur er ikke et liv!

Grisemødre skal ikke ligge fastspændt mellem metalbøjler, som forhindrer dem i at vende sig rundt og tage sig af deres unger. Høns skal ikke stuves sammen i små bure, hvor de end ikke kan strække vingerne. Kalve skal ikke stå alene i små båse langt fra deres mor.

Burenes tidsalder må og skal have en ende!

Vil du være med til at give politikerne i Kommissionen røde ører over, at de forsøger at løbe fra deres løfte? Så skriv under her og få opdateringer om kampagnen!


Skriv under: Stop mishandling i landbruget!

Et kæmpe svigt

Kommissionen havde lovet at fremsætte lovforslaget, der skulle gøre en ende på burenes tidsalder inden udgangen af 2023, og det var også snublende tæt på at ske. Arbejdet var gjort, forslaget lå klar. Men i sidste ende fik landbrugslobbyen tromlet den demokratiske proces, og Kommissionen syltede forslaget.

Hermed svigtede Kommissionen ikke kun de millioner af dyr, som lider i burene, men også de mange borgere, som igennem End the Cage Age har gjort deres stemme gældende i forventningen om at blive hørt.

Udover at 1,4 millioner mennesker skrev under på borgerforslaget, så mener 9 ud af 10 EU-borgere, at dyr ikke bør opdrættes i bure. Så det er rigtig mange mennesker og rigtig mange dyr, som bliver ignoreret til fordel for landbrugets snævre og kortsigtede interesser. Det vil vi ikke lade ske!