Årets største resultater 2013

28 december, 2013

Anima er stolt over igen i år at kunne vise konkret, hvad din støtte til dyrene går til. Herunder kan du se en oversigt over vores allesammens største resultater for dyrene i 2013. Ingen af disse resultater kunne være blevet til uden vores fantastiske medlemmer - resultaterne herunder er jeres fortjeneste!

Hvis du ønsker at 2014 skal blive et endnu bedre år for dyrene, så støt Anima i dag med et kampagnebidrag - husk at donationer til Anima bliver trukket fra i SKAT. (læs mere i bunden af siden). Er du endnu ikke medlem af Anima, så tilmeld dig i dag og bliv en del af et effektivt netværk for dyrevenner!
 

GIV EN DONATION TIL ANIMAS KAMPAGNER

eller

BLIV MEDLEM MED EN FAST MÅNEDLIG STØTTE
(støttebeløb trækkes først 1.2.2014)

 

Her kan du se de væsentlige fremskridt vi har gjort i 2013:

80.000 FOLDERE OM LANDBRUGSDYR HAR SKIFTET HÅND

Hver dag åbner Animas foldere og flyers øjnene for mange mennesker. En folder er ofte det første skridt i den proces der skaber forandring hos det enkelte individ. Det mærker vi hver eneste dag, når vi modtager henvendelser fra mennesker, der begynder at leve mere dyrevenligt efter at have modtaget materiale fra os.ENDNU EN RÆVEFARM LUKKET

Igen i år er antallet af aktive rævefarme faldet. Således er der nu kun 9 aktive farme tilbage i Danmark. En stor rævefarm ved Hobro, med en produktion på 500 ræveskind, er netop lukket i år og illustrerer igen effektiviteten af alle dyrevenners arbejde for at gøre pelsavl til fortid. Anima arbejder år efter år på at de sidste farme skal blive lukket helt ned!

MASSIV MEDIEFOKUS PÅ DYREMISHANDLING

Første skridt på vejen til forandring er oplysning, derfor sikrer Anima hvert år at medierne sætter fokus på dyrenes situation. Det gjorde vi bl.a. i år med et blodigt modeshow midt på Strøget.EU FORBUD MOD KOSMETIKFORSØG

Forbuddet i kosmetikdirektivet blev vedtaget i 2003 og trådte i kraft 2009. Dog blev der givet en dispensation for en række former for dyreforsøg frem til 2013. Mange kosmetikfirmaer troede denne dispensation ville blive forlænget, men det fik dyrevenner ved fælles front sat en stopper for.

11 NYE PELSFRI MÆRKER

Hvert år overbeviser Anima nye kæder om at indføre en pelsfri politik - i år kunne vi sætte 11 nye mærker på listen:

 •    Stof og stil
 •    Sportmaster
 •    COS
 •    Bitte Kai Rand
 •    Henrik Vibskov
 •    Glitter
 •    Odd Molly
 •    & Other stories
 •    Nelly.com
 •    Zalando
 •    Ej Sikke Lej

 

FOKUS PÅ SKIND FRA EKSOTISKE DYR

For første gang i Danmark blev der kastet lys over de grusomme forhold eksotiske dyr fanges, opdrættes og dræbes på for at ende som sko, tasker og accessories. De forfærdelige billeder af, hvordan dyrene bliver behandlet resulterede i både medieomtale om dialog med flere firmaer om aldrig mere at bruge skind fra eksotiske dyr.PÅ VEJ MOD FOIE GRAS FRIT DANMARK

På grund af dyrevenners utrættelige indsats har over 30 restauranter allerede indført en politik om ikke at servere foie gras. Blandt de største på listen finder man Kong Hans Kælder og Kokkeriet.DANMARKS STØRSTE FOREDRAG OM DYRERET

I år besøgte forfatter og foredragsholder Nick Cooney Danmark som en del af sin europæiske foredragsturne om at blive mere effektiv i vores arbejde for dyrene. Foredraget i Danmark blev det største på hele turen, med over 300 deltagere! Gennem foredrag og oplysning arbejder vi for at inspirere de, som arbejder aktivt for dyrene og de som tager de første skridt mod et mere dyrevenligt liv. Anima holder gennem året mange gratis foredrag på skoler og uddannelsesinstitutioner for at fortælle om dyrenes vilkår og hvordan man kan hjælpe.FOKUS PÅ ROLLKUR

I år satte Anima fokus på den kontroversielle og smertefulde rollkur metode, som topryttere bruger i dresursporten. De afslørende billeder fra det mest prestigefyldte stævne i Danmark viste, hvordan rollkur bliver brugt under andre navne, selvom det ikke burde finde sted. Vi konfronterede både rideforbund og sponsorer for at få dem til at stoppe træning, som påfører hestene ubehag og smerte.

 

GIV EN DONATION TIL ANIMAS KAMPAGNER

eller

BLIV DYREFADDER MED EN FAST MÅNEDLIG STØTTE
(støttebeløb trækkes først 1.2.2014)
 

Donationer til Anima giver øget skattefradrag.

Alle donationer inden årets udgang bliver automatisk indberettet til SKAT, hvis vi har dit CPR-nummer. På denne måde får du et øget fradrag i 2013!

Du får øget skattefradrag på alt hvad du har givet til godkendte velgørende organisationer, op til 14.500 kr.

SKAT opsummerer altså alt du har givet til velgørenhed og ikke kun dine donationer til Anima. Det er de velgørende organisationer der indberetter din støtte, så du skal ikke selv foretage dig noget i den forbindelse.

Er du ikke sikker på om Anima har dit CPR-nummer? Send det på en mail til info@anima.dk eller ring på 35107070.

TAK FOR DIN STØTTE TIL DYRENE
Tak for et fantastisk år for dyrene. Alt hvad du har gjort for dyrene gennem året har haft betydning for de fremskridt vi ser. Der er store udfordringer foran os, men vi har vist, at det er muligt at ændre samfundet i en mere dyrevenlig retning. Sammen kan vi skabe de forandringer, som dyrene har så hårdt brug for.

Vi glæder os til at gøre det endnu bedre for dyrene i 2014!

Godt nytår!

mvh
Anima