Dansk Vegetardag 2013

2 september, 2013
 
Lørdag d. 31 August var der Dansk Vegetardag, og sædvanen tro, var Anima ude og møde danskerne i det sidste af sommervejret på Højbro Plads.
 
Dansk Vegetardag er et årligt tilbagevendene arrangement, inspireret af International Vegetardag, hvor organisationer som Dansk Vegetarforening, Mad med Medfølelse og Go Vegan giver smagsprøver på lækker vegetarisk og vegansk mad og informerer om fordelene ved en grønnere kost.
 
 
I takt med at vi i stigende grad bliver opmærksomme på dyrs forhold i landbruget, samt de både miljø -og helbredsmæssige fordele ved et lavere kødforbrug, er danskernes interesse for plantebaseret kost vokset. Og det kunne man mærke på Højbro Plads.
 
 
Selvom vejret viste sig fra den mere lunefulde side og skænkede dagens gæster både sol og regn, var humøret højt og stemingen god. Særligt i år var der også en god anledning til begejstring, da Vegetardagen faldt sammen med Irmas lancering af fire lækre køderstatninger fra tyske Wheaty - i Irma solgt under navnet 'Veggyness'. Produkterne er veganske coctail pølser, chorizo, Döner -og Gyros kebab. 
 
 
Anima serverede smagsprøver og delte kogebøger ud med inspiration til opskrifter med de nye produkter, og over hele linjen var både unge og gamle positive over for kvaliteten af de nye køderstatningerne, der er lavet af hvede.
"Det smager nærmest bedre end almindelig kebab," udtalte en af de fremmødte overrasket efter at have smagt en portion vegansk kebab med salat og  dressing. 
 
 
Og der er god grund til at give de grønne proteiner fra Veggyness en chance. Den intensive produktion af kød  lægger et kæmpe pres på miljøet og betyder, at millioner af dyr hvert år lever under kummerlige forhold indtil de slagtes for at ende på middagsbordet. At vælge at leve mere vegetarisk, f.eks. ved at udskifte frikadellerne og medisterpølsen med et af de nye alternativer fra Veggyness, er første skridt på vejen til en både sundere og mere bæredygtig livsstil. 
 
 
 
Hvis du ikke nåede forbi Højbro plads i Lørdags, eller bare har fået mod på at give produkterne fra Veggyness en chance, så download "GRØNT PROTEIN - Lækre og sunde kødfri opskrifter fra Veggyness" som PDF.
 
Se alle billederne fra Dansk Vegetardag på Flickr
 
Se mere om hvilke Irmaer der forhandler produkterne her.