Veganer-guide til Malmø

8 januar, 2013

I den svenske by Malmø, lige på den anden side af Øresund fra København, kan enhver vegetar/veganer finde alt hvad hjertet begærer lige fra vegansk pizza med smelteost til søde veganske cupcakes. Vi bringer her en lille guide over Malmøs perler.

Astrid och Aporna er et økologisk og vegetarisk supermarked, der er et must at stoppe forbi. Deres udvalg er stort og inkluderer mælkefrie oste, køderstatningsprodukter samt mere utraditionelle ting som en hummer lavet af tofu. Hos Astrid och Aporna findes der også normale dagligvarer og helsekostvarer.

Adresse: Gustav Möllersgata 2 
 

Kafe Agnez er en lille hyggelig café, som gemmer sig på en sidegade til Slottsgatan. Her finder du et stort udvalg af lækre kager og mad, som alt sammen er økologiske samt vegetarisk. Caféen har både i 2010 og 2011 vundet prisen for bedste café i Malmö. Kafe Agnez er især om sommeren et besøg værd, da man kan sidde og nyde sin mad i deres rummelige baggårdshave.
Adresse: Agnesgatan 11

 

Pizzeria Algarve er stedet at gå hen, hvis du er træt af en tarvelig vegetar-pizza, men trænger til noget hurtigt mad. Her kan du få pizza med kebab, chorizo, kylling og ost – alt sammen i veganske udgaver. Selvom pizzeriaet ligger udenfor centrum, er det hele turen værd.

Adresse: Sandbackegatan 10C

Vegegården er en asiatisk restaurant udover det sædvanlige. Alt her er vegansk, selvom det ikke ligefrem ser sådan ud. Vi anbefaler Vegegårdens buffet, hvor du selv vælger grøntsager og ”kød” som du får stegt med din yndlingsmarinade.

Adresse: Rörsjögatan 23

For mere information besøg: Vegan Malmö