Mænd redder ulv - troede det var en hund

1 april, 2019

Da en gruppe arbejdere så en hund, der var faldet igennem en frossen dam, betænkte de sig ikke. Den svømmede rundt i en suppe af is.

Mændene fik ryddet en sti gennem isen og til sidst lykkedes det efter 100 meters svømning, at få den hevet ud af vandet.

Den var stiv af kulde og isen sad fast i dens pels. Mændene skyndte sig at få den pakket ind i et varmt håndklæde og bar den ind i deres bil. 

"Han vejede ikke så lidt, og vi blev nødt til at bære ham over en stigning", sagde arbejderen Kartsepp, da han blev spurgte om, hvor svært det var at flytte dyret.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

EN UVENTET OVERRASKELSE
Efter at have handlet hurtigt og bragt det de troede var en hund i sikkerhed, så fik mændene et nærmere kig på dyret. De tænkte, om det måske var en ulv, men slog tanken hen.

Inde i bilen fik arbejdere kontakt med en dyreklinik, der ville hjælpe dem med at pleje "hunden". Under køreturen lå den roligt med hovedet mod sin redningsmands ben.

“Han var rolig og sov på mine ben. Da jeg ville strække dem rejse han lige hovedet et øjeblik,” sagde Kartsepp.


Dyrlæger stod klar til at tage imod det forkomne dyr, og de tænkte heller ikke med det samme over, at der var tale om en ulv. Da de fik mistanken hjalp en jæger med at udpegede det for klinikken. Han kunne fortælle dem, at de havde nusset og plejet en ulv, og ikke en hund, som de ellers først troede.

Ulven havde været stærkt nedkølet, men det lykkedes dyrlægerne at få den i god form igen. Selvom de var glade for ulven, valgte de så snart den kom til kræfter at sætte den i et bur, inden den kunne slippes fri i naturen. Få dage senere blev den set 70km fra det sted, hvor den var sat fri.  

NATIONALDYR ELLER PELSKRAVE
I Estland lever der flere hundrede ulve, og netop ulven er valgt som Esternes national dyr.

De er dog sjældent at de ses, da ulven er sky og foretrækker at undgå mennesker.

Andre steder i verden behandles ulve desværre ikke med samme respekt. Mange af de pelskraver, der ses på jakker stammer fra ulve, der fanges har lidt en smertefuld død i en rævesakse.

Fælderne smækker ned over dyrenes poter og fastholder dem med metaltakker. Efter timer eller dage ankommer jægeren, der enten kvæler eller skyder den kæmpende ulv.


Giv dit løfte: Jeg vil ikke købe pelsFotos venligt udlånt af: ESPA