Milepæl: Adidas bliver pelsfri

17 februar, 2021

I dag er en stor dag i arbejdet for pelsfri mode. Vi kan nemlig byde Adidas velkommen som pelsfrit firma nr 1500 på vores liste.

Adidas er en af de helt store spillere i international mode, og selvom firmaet ikke har solgt pels, så sender de nu et meget stærkt signal til hele branchen med deres nye politik. Ifølge denne vil Adidas nemlig permanent give dyrevelfærden et løft ved i al fremtid af sige nej til pels.

Ifølge firmaet selv handler det om at sætte forkus på dyrevelfærd og miljø ved at fremme bæredygtige materialer.

Ved permanent at sige nej til pels understreger vi vores søgen efter og øgede brug af innovative og bæredygtige materialer”, siger Frank Henke der er Senior Vice President for bæredygtighed hos Adidas.

Samtidig fremhæver firmaet, at de ønsker at bruge flere helt dyrefri materialer i fremtiden. "Siden sidste år har de populære sneakers Stan Smith og Superstar været tilgængelige i veganske versioner og antallet af dyrefri produkter med tre striber stiger".Kæmpe aftale viser vores bevægelses styrke
Hos Anima er vi virkelig stolte over at kunne lave en aftale med så toneangivende en virksomhed som Adidas. Det viser i høj grad hvor branchen er på vej hen, og at der ikke er fremtid i pels.

 I dag støtter forbrugere de firmaer som tager ansvar for dyrevelfærd, og det må man i den grad sige, at adidas gør med denne beslutning. Vi glæder os enormt over denne milepæl, men det vigtigste er at det udstikker en retning. Nu skal vi have flere virksomheder til at følge Adidas og det kommer vi til at arbejde stenhårdt for" siger Animas direktør Joh Vinding


Program med global indflydelse
Animas arbejde for pelsfri mode har strakt sig over flere årtier, og siden sin begyndelse har oplysning om dyrenes forhold været kernen i arbejdet. Det har båret frugt og i dag er det i store dele af branchen en selvfølgelig at være pelsfri.

I de seneste år er det lykkedes at få nogle af verdens mest ikoniske brands som Gucci og Prada til at gå samme vej, og pelsfri mode findes nu både hos topdesignere og i de største mærker som Zara, Vero Moda og H&M.

Det er dog ikke alene i moden, at det er tydeligt, at pels er kommet i stiv modvind i takt med at der er stigende interesse i at beskytte dyr. I de seneste år har over et dusin Europæiske lande, bl.a. Norge, Belgien og Holland, indført forbud mod pelsdyravl, og i USA har staten Californien forbudt salg af pels.

Danmark har et midlertidigt forbud mod minkavl. Du kan hjælpe os med at gøre det permanent ved at vise politikerne din opbakning.


Skriv under: Forbyd minkavl i Danmark

Ønsker du også et forbud mod minkavl i Danmark? Skriv under i dag!