Kalve fjernes fra deres mor efter kun 12 timer

19 januar, 2024

I Danmark må man tage en kalv fra sin mor 12 timer efter fødslen i den konventionelle mælkeproduktion og 24 timer efter fødslen i den økologiske. 

Båndet mellem ko og kalv er enormt stærk, og når man skiller dem ad, vil de ofte kalde på hinanden efter adskillelsen. Ifølge forskere er denne adskillelse et alvorligt dyrevelfærdsmæssigt problem, som påfører både ko og kalv en væsentlig følelsesmæssig belastning.


Skriv under: Stop mishandling i landbruget!


I mælkekindustrien inseminerer man køerne, da de skal have født en kalv for at kunne producere mælk, og for at blive ved med at producere mælk, skal de føde en ny kalv hvert år. En malkeko føder i gennemsnit 2-3 kalve i sin levetid. 

Da mælken skal sælges, bliver kalven taget fra sin mor blot 12 timer efter den er født. Den bliver placeret i en kalveboks enten alene eller sammen med få andre kalve, og fodres med mælkeerstatning, kraftfoder og hø. 

Når kalven er blevet kønsmoden (13-16 måneder gammel) vil den selv indgå i mælkeproduktionen og blive insemineret, så den kan føde sin første kalv, som også vil blive taget fra den.

Når koen ikke længere kan producere "nok" mælk, vil den blive slagtet. En typisk malkeko når kun at leve 4-5 år i gennemsnit.

Kalv alene i kalveboks

Vi mener ikke det er i orden at adskille ko og kalv, og kæmper for deres ret til at være sammen. Mener du, ligesom størstedelen af danskerne, at denne praksis bør stoppe, så skriv under og hjælp køerne:


Skriv under: Stop mishandling i landbruget!