Anima opfordrer kong Frederik: Drop pelsen!
Danmark har fået ny regent, og i Anima håber vi, at tronskiftet vil være en anledning til at bringe fornyelse med sig. Derfor har Anima i et brev opfordret kong Frederik og kongehuset til at vedtage en pelsfri politik med det samme.
Nu bør kongehuset nemlig følge med tiden og tage afstand fra de skrækkelige lidelser, som pelsdyrene udsættes for på pelsfarmene.
“Pelsfarme er helvede på jorden for dyrene, og det kan en konge af i morgen selvfølgelig ikke bakke op om. Vi synes, at tronskiftet er den perfekte lejlighed for kongehuset til at signalere, at man også her følger med tiden og tager afstand fra dyremishandling ved at stoppe brugen af pels”, udtaler Mathias Madsen, kampagneleder hos Anima.
Det er sket før
Det britiske kongehus er allerede gået foran og har taget det helt naturlige skridt tilbage i 2019 ved at droppe brugen af pels af hensyn til dyrevelfærd. Det betød blandt andet, at ægte pels blev udskiftet på flere af dronningens beklædningsgenstande, og alt nyt tøj skulle være pelsfrit.
Ved officielt at sige nej til brugen af pels vil det nye regentpar også vise sig som store forbilleder og signalere, at hensynet til dyrene og en mere bæredygtig og dyrevenlig mode er vejen frem.
Nej til pels
I de seneste år har flere og flere toneangivende modehuse stoppet salg af pels. 20 lande i Europa har sagt nej til pelsavl, mens millioner af borgere ønsker et mere dyrevenligt Europa. Danmark har allerede forbudt rævefarme, så at kongehuset offentligt tager afstand til al pels, vil kun være at følge med tiden og tendenserne.
Anima opfordrer derfor kraftigt kongehuset til at se tronskiftet som en stor og oplagt mulighed for at følge med tiden.
Du kan læse brevet her:
Til H.M. Kong Frederik 10. og H.M. Dronning Mary
På vegne af dyreværnsforeningen Anima vil jeg som det første lykønske jer med tronskiftet.
Dernæst vil jeg udtrykke vores begejstring over at have fået en “konge af i morgen.” Vi håber, at tronskiftet vil blive en anledning til at gøre op med brugen af pels i kongehuset.
Konsekvenserne for de dyr, der lever i pelsindustrien, er store. Dyr som ræve, mink og mårhunde bliver holdt i meget små bure, hvor de ikke har mulighed for at udleve deres naturlige adfærd. Her tilbringer de hele deres liv, til de bliver aflivet med strøm eller gas og derefter pelset.
De seneste år har der været en betydelig bevægelse væk fra brugen af pels i både Danmark og udlandet. Store, toneangivende modehuse som Prada, Versace og Gucci har alle stoppet salget af pels, i alt har 20 lande i Europa indført forbud mod pelsavl og millioner af borgere ønsker et opgør med pelsproduktionen.
Hos Anima håber vi, at tiden nu er inde til, at også det danske kongehus vil signalere en afstandtagen fra den dyremishandling, som pelsdyr udsættes for i industrien.
Vores ønske er, at kongehuset vil følge eksemplet fra det britiske kongehus, der i 2019 besluttede at undlade brugen af pels af hensyn til dyrevelfærd. Ved officielt at sige nej til brugen af pels vil H.M. Kong Frederik 10. og H.M. Dronning Mary vise sig som store forbilleder og signalere, at hensynet til dyrene og en mere bæredygtig og dyrevenlig mode er vejen frem.
Anima står til rådighed ved eventuelle spørgsmål om pels og dyrevelfærd i pelsproduktionen.
Venlig hilsen
Joh Vinding
Direktør, Anima