Ny kogebog fra Anima - bliv inspireret og fyldt med grøn glæde!

18 februar, 2012

Anima er stolte af at kunne præsentere den nye grønne kogebog Grøn Glæde.

Grøn Glæde er en kogebog med fokus på lækre, sunde og simple veganske retter til hele året. Men Grøn Glæde er mere end bare opskrifter! Du får madplaner og indkøbslister for hver uge, specielt designet af ernæringseksperter. Så er du sikker på, at alle dine næringsbehov bliver dækket. Bogen indeholder mere end 150 lækre opskrifter med alt fra pastaretter, salater, madtærter, supper, brød og kager.

Grøn Glæde er både til vegetarer og veganere og til dig, som har lyst til at spise sundere, bæredygtigt og dyrevenligt.

Hent dit eksemplar af Grøn Glæde her!

Du kan også bestille et gaveeksemplar til en eller flere som du kunne tænke dig lavede lækker grøn mad til dig, når du kommer på besøg!

Et af målene med denne kogebog er også at vise, at vegansk mad er andet end gulerødder og salatblade - tjek fx. disse veganiserede klasikere!

Burger med kikærtedeller & kartoffelbåde

Ingredienser

     2 ds kikærter
     1 dl gærflager
     1 dl hvedemel
     3 kartofler, kogte
     1 fed hvidløg, finthakket
     4 spsk olivenolie
     1 pk burgerboller
     salatblade
     3 tomater
     ½ agurk
     ½ løg
     1 dl ketchup
     700 g kartofler
     salt og peber

Sådan gør du!
Skær kartoflerne i både, vend dem i olie, drys med salt og bag dem ved 180 °C i 45 min.

Blend drænede kikærter, hvedemel, gærflager, kartofler og hvidløg. Form dejen til samme antal bøffer, som der er burgerboller.

Steg bøfferne i olivenolie og varm burgerbollerne efter anvisningen.

Smør ketchup på bollerne, læg salat, tomater, agurker, løg og bøffer i og server med kartoffelbåde.

 

Lady og vagabonden

Ingredienser

    300 g lange fuldkornsspaghetti
    1 ds hakkede tomater
    2 løg
    5 fed hvidløg
    1 bundt frisk basilikum
    300 g tofu
    1 dl mel
    2 dl gærflager
    1 tsk salt
    3 spsk olivenolie
 

Sådan gør du!
Blend tofu, det ene løg og 2 fed hvidløg. Tilsæt mel, gærflager, salt og halvdelen af basilikummen.

Sæt blandingen på køl hvis der er tid. Gerne en time. Form farsen til kugler og steg dem i olie til de er gyldne på alle flader. Kog spaghettien efter anvisningen.

Blend de hakkede tomater, 1 løg, 3 fed hvidløg og den anden halvdel af basilikummen.

Hæld spaghettien i et ovnfast fad, hæld de stegte tofu-boller over og slut af med at hælde tomatsovsen over. Bag i 15 min ved 200 °C.

Blåbærmuffins med citron

Ingredienser

   150 g hvedemel
   100 g grahamsmel
   1½ tsk bagepulver
   ½ tsk fint salt
   1 citronskal (revet)
   150 g sukker
   2½ dl sojamælk
   75 ml rapsolie
   1 spsk citronsaft
   200 g blåbær

Sådan gør du!
De tørre ingredienser blandes først og de våde ingredienser blandes i.

Blåbær vendes forsigtigt i som det sidste.

Dejen hældes i muffinforme, som fyldes 2/3 op og bages i 20-25 min ved
200 °C.

Hent dit eksemplar af Grøn Glæde her!