Ny TV2 dokumentar om hestes lidelser i ridesport

21 november, 2023

For ti år siden kunne vi afsløre de lidelsesfulde og ubehagelige træningsmetoder, som heste inden for dressurridning udsættes for. 

Nu viser ny dokumentar fra TV2 (Operation X), at hestene hos salg- og træningscenter Helgstrand Dressage udsættes for, hvad eksperter vurderer til at være systematisk mishandling i strid med Dansk Ride Forbunds etiske retningslinjer.

De skjulte optagelser viser, ifølge TV2, heste med blod i munden, mærker efter voldsom brug af pisk, der skjules med tæpper og sår fra sporer, der ikke får lov til at hele og dækkes med skosværte. Derudover trænes hestene med træningsmetoden “rollkur”, som er et brud på de dyreetiske regler. 

Vi har derfor skrevet til Dansk Ride Forbund, og opfordret dem til at fratage Helgstrand de DM-titler, som han har vundet på bekostning af hestenes velfærd.

Kræv at Danmark får et permanent dyrepoliti


Skriv under: Gør dyrepolitiet permanent og landsdækkende!

Forbrydelser mod dyr skal tages alvorligt
Det er forfærdeligt, at den dårlige behandling af heste har fået lov til at fortsætte, og desværre viser sagen kun med al tydelighed, at alt for mange dyreværnssager bliver underprioriteret i Danmark. 

Alt for ofte bliver anmeldelser om vanrøgt og dyremishandling ikke taget alvorligt, og hvis der endelig fælles en dom, så slipper gerninsmændene ofte afsted med en lille bødestraf, betinget dom eller midlertidig frakendelse af retten til at holde dyr.

Men mange af sagerne er så grove, at de nuværende strafudmålinger slet ikke står mål med forbrydelserne.

Hest

De tusindvis af dyr, der ender som ofre, har krav på, at gerningsmændene stilles til ansvar. Derfor arbejder vi på at få:

1) indført et permanent og landsdækkende dyrepoliti.
2) hævet strafferammen og genindført en bestemmelse i straffeloven, som kan benyttes ved grov dyremishandling. 


Lige nu har politet tre specialiserede dyrevelfærdsenheder, men det er ikke nok. Vi skal have et permanent og landsdækkende dyrepoliti, så ingen dyr lades i stikken.

Det har aldrig været tydeligere, at vi som samfund må sikre en retfærdig behandling af dyr, så historier som denne ikke får lov at gentage sig. 

Kræv at forbrydelser mod dyr tages alvorligt


Skriv under: Gør dyrepolitiet permanent og landsdækkende!