200.000 underskrifter til Lene Espersen

25 september, 2002

 

Først og fremmest en stor tak til alle de mennesker, der har samlet underskrifter ind til Anima. Vi har stået for en rigtig god del af de 200.000 underskrifter, der blev samlet. I er bare rigtig gode!

Tirsdag d. 24 september blev dagen, hvor Anima i samarbejde med Inges Kattehjem og Dansk Kennel Klub afleverede de mange tusinde underskrifter for et forbud mod hunde- og kattepels.

Sækkevogne måtte tages i brug for at få de 200.000 underskrifter op på Lene Espersens kontor.

Lene Espersen var tydeligt bevæget af situationen og tilkendegav sin personlige væmmelse ved at have set programmet 'Flået levende'. Hun tilkendegav, at hun ønsker et dansk forbud, men mente ikke, hun kunne pga. EU-lovgivning om varernes fri bevægelighed. Altså hvis det er lovligt at importere hunde- og kattepels til andre EU-lande, så skal det også kunne sælges i Danmark.

Ministeren tilkendegav (dette har tidligere været skrevet i et svar fra hende til retsudvalget på baggrund af et spørgsmål Margrethe Auken rejste for Anima), at hun ville arbejde for et sådant forbud på EU-niveau. Hun havde skrevet til EU-kommissionen for at gøre opmærksom på, at hun ville have dette sat på dagsordenen under det danske EU-formandskab.

Ministeren ville som svar på spørgsmål fra Anima undersøge det lovforslag, som var på vej i England for at forbyde hunde- og kattepels. Italien og USA har allerede forbudt dette, men ministeren var ikke sikker på, om Italiens lov holdt i forhold til EU.

Cosmo, den tidligere Big Brother beboer og vært på TV Danmark, slutter op om Animas arbejde for et forbud mod hunde - og kattepels. Ud over at være underskrift nr. 200.000, overrakte han en lille uskyldig kurv med små dukker af katte til Lene Espersen. En stor del af hunde- og kattepels sælges nemlig forklædt som små sjove dyr, detaljer på modetøj, legetøj til dyr m.m. Så med denne kurv på sit bord vil Lene Espersen blive mindet om, hvor omfattende problemet er, og altså blive fastholdt i det arbejde, der nu ligger foran hende. En lille kurv med kattedukker; men gennem sådant legetøj ender tusinder af skindene fra de dræbte hunde og katte