Anne Lindfjeld: Forbyd minkavl

28 februar, 2011

I løbet af de kommende dage løfter Anima sløret for en lang række kendte danskere der nu for første gang tager bladet fra munden og siger Forbyd minkavl i Danmark.

Anne Lindfjeld som er berømt for sine prominente tatoveringer og sit arbejde som vært på MTV og som forsidemodel for FHM, bruger nu sit “blæk” til at tale dyrenes sag. Lindfjeld har poseret til vores første “Ink, Not Mink”kampagne kun iført sine tatoveringer.

Kampagnen blev søsat på Rådhuspladsen i København hvor Anne og et hold af hendes tatoverede støtter viste deres hud for at hjælpe dyrene med at beholde deres og for at opmuntre landsmænd og –kvinder til at vælge “ink” i stedet for “mink”.

 

 

 

Vi er rigtig glade for Annes dedikerede støtte, som forhåbentlig vil få flere til at tænke en ekstra gang, inden de køber ægte pels. Men Anne er ikke alene og flere meningsmålinger har vist, at danskerne ønsker et forbud mod pelsindustrien siger Animas kampagnechef Joh Vinding.

Som en stor dyreven og støtte af dyrs rettigheder taler Lindfjeld mod den mishandling, der er en iboende del af pelsindustrien. De pelsreklamer som man ser i blade og på tv fremstiller pels som et symbol på elegance og stil, udtaler Lindfjeld og fortsætter. Men reklamerne glemmer at vise, hvordan de oprindelige ejere af pelsen mødte deres grusomme skæbne. Vi har brug for at vise respekt for alle levende væsner.

Danmark er stadig verdens største producent af minkpels, mens flere andre lande har valgt at forbyde industrien.