Chokerende mishandling af mink i Holland

22 februar, 2016

Hollandske dyrevenner fra foreningen ’Animal Rights’ filmede for nyligt i skjul, hvordan ansatte på en minkfarm i den hollandske by Rosmalen brutalt afliver mink. Det skriver det hollandske nyhedssite RTL Niews.

Animal Rights aktivister var skjult bag et hegn ved minkfarmen ’Rios Mink’. Her filmede de, gennem et hul i hegnet, hvordan mink bliver brutalt kastet ned i et gaskabinet, hvor de skal gasses og herefter pelses.
 
En talsmand for Rios Mink udtaler, at deres dyr altid bliver behandlet ordentligt.  Billederne taler dog et ganske andet sprog. De dokumenterer, at de ansatte på minkfarmen griber hårdt fat i dyrene og kaster dem voldsomt ned i gaskabinettet – de fleste rammer kanten på vej ned. En enkelt mink rammer kanten og falder ned på jorden. Den ansatte tramper på minken og smider den ned i gaskabinettet.
 
© Animal Rights
 
’Animal Rights’ har sendt videoen af mishandlingen ved Rios Mink til de hollandske fødevaremyndigheder (NVWA) og indgivet en klage.
 
Afsløringen kommer i forlængelse af, at en appelret i november sidste år stadfæstede forbuddet mod minkavl i Holland, som træder definitivt i kraft januar 2024.
 
Ikke et enkeltstående tilfælde
Episoden er desværre ikke enestående i pelsindustrien. De seneste år er der afsløret stribevis af tilfælde af vanrøgt på minkfarme, også her i landet. Trods disse afsløringer er minkavl fortsat tilladt i Danmark, som er den største producent i verden af pelse fra mink.
 
Anima kæmper for at gøre minkavl ulovligt. Mink holder i naturen territorier på op til 2,5 km² og bruger en stor del af deres tid i vand. I pelsindustrien lever de i et lille trådbur med en redekasse, som svarer til, at 2-5 mink lever på en opslået avis. Disse leveforhold fører i alt for mange tilfælde til bidmærker og andre alvorlige skader. Se Animas dokumentar om forholdene på danske minkfarme her:
 
 
Skriv under for minkene

Skriv under: Stop mishandlingen på minkfarme

Ønsker du også et forbud mod minkavl i Danmark? Skriv under nu: