Kendt minkavlers farm fyldt med syge og skadede dyr

29 september, 2015

Minkavleren Michael Møller blev landskendt, da han i et Operation X program fra 2009 program erkendte, at han bevidst lod dyr med store blodige bidsår lide for at tjene flere penge. Avleren lovede dengang at der ville komme styr på farmen.

En aktindsigt fra Fødevarestyrelsens Veterinærrejseholds kontrolrapport fra Møller Mink tegner nu et billede af en farm i langt værre forfatning end da TV2’s Morten Spiegelhauer var på besøg. Ved Fødevarestyrelsens besøg var flere hundrede dyr syge og skadede bl.a. en mink der har fået bidt sit venstre bagben helt af, og som skriger højt af smerte. En anden mink har et enormt og smertefuldt sår, der dækker det meste af hovedet.

En dyrlæge fra Rejseholdet tilser en mink med alvorlig hovedskade

Anima finder det ‘rystende’ at myndigheder kan konstatere så mange dyrevelfærdsproblemer på en minkfarm, som må forventes at være særligt opmærksom på at gøre sit ypperste for dyrevelfærden.

Kun toppen af isbjerget
På Fødevarestyrelsens 5 timer lange kontrolbesøg blev konstateret hele 370 mink i Møller Minks sygeafdeling. Derudover blev avlerens medicinforbrug gennemgået og heraf fremgår det at antallet af mink der behandles for de udskældte bidskader er ekstremt højt. På bare en enkelt dag i juni måned blev 265 dyr behandlet for sår og bid. Disse fund står i skærende kontrast til Kopenhagen Furs udlægning af problemets omfang. I teksttunge dagbladsannoncer efter TV2’s minkprogram påstod branchen at der kun fandtes 0,6 dyr med sår og skader på en gennemsnitlig minkfarm.

“Dyrevelfærden på danske pelsfarme er under al kritik. Når myndighederne i dag kan finde dyrevelfærdsproblemer der er langt større end det pelsbranchen påstår stiller det spørgsmål ved hele branchens troværdighed,” udtaler kommunikationschef Thorbjørn Schiønning, og fortsætter: “Så længe man holder aktive rovdyr i bure, vil dyrene desværre betale en høj pris. Løsningen er simpelthen at udfase burmink.”

Kopenhagen Fur har en politik om at avlere der ikke har ordentlig dyrevelfærd på farmen kan ekskluderes. Hidtil er dette kun sket en enkelt gang i 2011. Spørgsmålet er om denne sag fra branchens perspektiv er alvorlig nok til en ny ekslusion?
 

DYRENE HAR BRUG FOR DIN STEMME - SKRIV UNDER FOR ET FORBUD MOD MINKAVL


Skriv under: Stop mishandlingen på minkfarme

Ønsker du også et forbud mod minkavl i Danmark? Skriv under nu:

Dyrlægerne fandt også dette åbne kødsår hos Møller Mink

En dyrlæge måler størrelsen af omfattende bidskader i hovedet hos denne mink