Linse om pels: Hvis ikke du vil gå i din hunds pels, så vær sød slet ikke at gå i pels

29 november, 2013

Reality-stjernen Linse Kessler er en stor dyreven og deler sit hjem med sin elskede hund Chino. I en ny kampagne lanceret af Anima, langer Linse kraftigt ud mod pelsindustrien. Dette sker efter hun har haft lejlighed til at undersøge, hvordan forholdene er for dyrene på en pelsfarm.

Jeg elsker min hund Chino over alt på jorden, og jeg ville aldrig tillade, at han blev udsat for de forfærdelige lidelser mink og ræve må gå igennem ude på farmene," udtaler en oprørt Linse Kessler med henvisning til, at mink lever i alt for små trådbure, og ræve bliver aflivet med strøm, som resulterer i hjertestop. De unaturlige forhold på farmene resulterer i, at dyrene bliver stressede og farer hvileløst frem og tilbage i burene.

At lade dyr leve under så barbariske forhold er efter min mening modbydelig dyremishandling, og jeg vil bede alle mine fans om aldrig at købe tøj med pels på. For dig er det måske en lille ting, men for dyrene er det et spørgsmål om liv og død”, siger Linse Kessler, som sidste år gik med til Animas store fakkeloptog, som satte Tivolis kontroversielle pelsaftale med Kopenhagen Fur i fokus.

Over 160 virksomheder har allerede valgt at stoppe salget af pels. Anima håber Linses brøl vil få designere som Malene Birger til at vågne op og indse, at pels indebærer stor lidelse for dyrene.

Linse er ikke den eneste kendte dansker, der er imod pels. Også tidligere topmodel Helena Christensen har udtalt at, ”Jeg synes, vi skylder dyrene og vores egen samvittighed i det mindste at sætte os ind i de bestialske detaljer, der er omkring pelsavl, da ingen med hjerne og hjerte på rette sted må synes, at det er en dødssyg pels værd, at lade disse stakkels dyr gennemgå et så trøstesløst livsforløb efterfulgt af en så uhyggelig slutning.