Luk de sidste 10 rævefarme

12 april, 2013Da meddelelsen om et forbud mod rævefarme i Danmark blev vedtaget var der enorm glæde hos Anima. Men der var ligeså stor sorg, da det stod klart, at visse farme ville få lov til at indespærre ræve helt frem til 2023. Det betyder dog ikke, at de nødvendigvis skal være åbne så længe og vi vil holde fast i kampagnen, så vi kan gøre alt, hvad der står i vores magt for at farmene lukker.

På kortet længere nede kan du se, hvilke farme der stadig findes i Danmark og løbende følge med i status for vores fælles anstrengelser. Heldigvis går antallet af farme kun en vej, og vi kan begynde at se enden på en brutal industri i Danmark.

MINDRE PELSSALG = FÆRRE FARME
Selvfølgelig kan vi ikke tvinge farmene til at lukke, så længe loven tillader, at de findes. Men vi kan sørge for, at der bliver lagt maksimalt pres på dem. Det kan vi gøre på flere måder.

Stadig flere virksomheder dropper pelsen og det fjerner markedsandele for avlerne. Som du kan læse på denne side, dropper stadig flere designere pels fra deres kollektioner og presset øges på farmene for hver dag der går.

Klik her for at se hvordan rævefarmene lukker på stribe

RÆVE FØR AVLERE
Det er også vigtigt, at vi ikke lader politikerne glemme, at de har muligheden for at lukke farmene, langt før de nu har lovet. Derfor skal vi sætte fokus på, at politikerne bør genoverveje udfasningsperioden og afkorte den markant.

Anima fik lavet en juridisk ekspertvurdering, inden loven blev vedtaget. Den viste, at man forsvarligt kunne lukke farmene på 3 år uden at staten af den årsag skulle betale erstatning til avlerne. Det vil klæde politikerne at tage dyrenes parti og vælge den kortest mulige tidsperiode.

STØT KAMPAGNEN: BEFRI EN BURRÆV

Anima mener ikke avlerne skal have erstatning, da de siden 1989 har vidst, at deres farme nok ville blive forbudt og derfor haft rigelig tid til at omstille sig. Vi ønsker heller ikke, at avlerne  bruger skattekroner til at åbne minkfarme i stedet for rævefarme, så det blot er nye dyr der skal pines. Skal avlerne kompenseres, så bør de kun gives muligheder i erhverv, der ikke betyder, at dyr skal lide.

SKRIV UNDER: LUK MINKFABRIKKERNE
Rævefarme er nu forbudt, men det er stadig lovligt at holde mink i små bure hele deres liv. Sæt en underskrift og hjælp os med at tage næste skridt for at hjælpe pelsdyrene i Danmark.


Skriv under: Stop mishandlingen på minkfarme

Ønsker du også et forbud mod minkavl i Danmark? Skriv under nu: