Moderedaktør viser 'den nøgne sandhed'.

20 december, 2013
Det norske modemagasin “Det Nye” illustrerer et stærkt og dyrevenligt standpunkt i det kommende nummer af bladet.
 
 
Redaktøren Mari Midtstigen har valgt at posere nøgen på forsiden med en levende angorakanin, mens en pil med teksten “Den eneste angora i Det Nye” peger ned mod forsidens lodne gæstestjerne. Modebladet har valgt at rette fokus mod angoraulden, efter en video fra en kinesisk pelsfarm for nyligt rystede det meste af verden. Videoen viser hvordan levende kaniner bliver fastspændt, og skriger i smerte, mens deres pels brutalt flåes af.
 
SE VIDEOEN HER
 
Dobbelt virkning
“Efter vi havde set videoen og set hvordan angorauld produceres kunne vi ikke længere stå inde for den uetiske produktion. Vi vil lave et standpunkt, der viser, at vi er imod og hvilken bedre måde, end at bruge en ægte angorakanin?”, fortæller Mari Midtstigen til en norsk modeside.
 
Hun forklarer at hun valgte at posere uden en trevl på kroppen af to årsager. For det første for at kaninen skulle komme i fokus, men også for at lave en form for symbolik, der viser at magasinet hellere vil have en levende angorakanin i armene, end at have armene dækket af angorauld, der stammer fra mishandlede dyr.
 
Forsidens angorakanin kommer fra en gård og lever under gode forhold, forsikrer redaktøren. Hun er overbevist om, at der er mange læsere, der vil sætte pris på et tydeligt standpunkt.