Rævene blev reddet

16 april, 2014
Rævene blev reddet. Til trods for en benhård modkampagne fra jagtforeninger, så stod politikerne fast på, at ræve ikke skal holdes i bur. Heller ikke når det er for at træne jagthunde. Fra 2017 vil den grusomme og forældede træningsform være ulovlig.
 
Så må rævene ikke længere holdes i bur hele deres liv, mens de konstant plages af frygt fra angribende hunde. I stedet kan ræve i fremtiden ses i naturen, hvor de hører til. Her kan de lege og løbe med andre ræve og søge tryghed i deres huler.

Det er min overbevisning, at de ulemper, som rævene udsættes for, når de bruges i træningsgravene, er så problematiske, at vi skal opretholde forbuddet mod hold af ræve. Det Dyreetiske Råd har nu udtalt sig og er meget betænkelig ved velfærden for de ræve, der holdes for at oplære hunde til gravjagt – både med hensyn til opstaldning og især med hensyn til brugen af ræve i træningsgrave. Sådan sagde Fødevareminister Dan Jørgensen, da han fremlagde forbuddet.

Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre, SF og løsgængeren Uffe Elbæk stemte for.

Men både Venstre, Konservative og Liberal Alliance stemte desværre imod og ville altså fortsat have ræve i bur. Det er svært at forstå, da det netop var Venstre og Konservative, der stod bag forbuddet mod rævefarme, som partierne mener er uetiske.

- Det er en god afgørelse, fordi det fastholder ånden i forbuddet mod rævefarme. Rævefarme er uetiske og det gælder selvfølgelig også, når rævene bliver holdt for at træne jagthunde, siger Animas kampagnechef Joh Vinding.

RAPPORT: HVAD ER GRAVJAGT?


Det viser også hvor vigtigt det er, at dyrevenner står sammen og viser, at vi er mange, der tænker på dyrene. For hver eneste af de ræve, der nu ikke skal leve deres liv i elendighed har vi opnået den største sejr. 
 
Foran os ligger stadig meget arbejde. Vi skal have rævepels helt ud af moden og sørge for, at det danske forbud bliver spredt til endnu flere lande.

SEND EN PROTEST MOD PELS
Du kan hjælpe ved at sende en protest til Modström og bed dem stoppe med at sælge ægte pels i dag. Skriv hvorfor du er modstander af pels og tryk send, så kommer mailen automatisk til Modström.

Skriv til Modstørm og bed dem droppe pelsen