Skriv under: Red bur-rævene

3 marts, 2014
Danmark forbød i 2009 rævefarme. Men Folketinget mangler stadig at beslutte om nogle ræve må holdes i bure for at træne jagthunde.

Rævene står under træningen bag et gitter og bliver bange og stressede, når frådende hunde angriber deres bur. Ræven har ingen mulighed for at gemme sig. Nu skal rævene reddes og du kan gøre en forskel.
 
Politikerne træffer snart beslutningen, og du kan vise din støtte til rævene ved at skrive under her:
 
 
Hvad sker der med rævene?
Rævene bliver sat ind i bure i kunstige grave, hvor hunde skal opsnuse dem. Ræven bliver konfronteret med et dyr som jager den, men den kan ikke selv handle. Rævene oplever en enorm stress, når de angribes af hundene, der i naturen ses som et rovdyr for rævene. Den frygt og stress udsættes rævene for i årevis.
 
Hundeavlerne siger, at man laver træningen for at sikre, at hunde og ræve ikke bliver skadet ved gravjagt. Men den eneste undersøgelse, der findes viste, at mere end hver tredje hund og ræv havde bidskader efter gravjagt.
 
Dansk Kennelklub og andre med økonomisk interesse i sagen arbejder for at rævene fortsat skal være i bur.  Derfor har vi brug for at dyrevenner viser, at vi er mange som mener, at der ikke skal gives dispensation til at holde vilde dyr i små bure, når der findes mange alternativer.
Du skriver under på følgende tekst.

"Fødevareminister Dan Jørgensen
 
Jeg støtter, at der ikke gives nogen dispensation til at holde ræve i bur, som skal bruges til jagttræning. Der findes mere humane alternativer og det er vigtigt at holde fast i lovens etiske grundlag. Det er grundlæggende uetisk at indespærre vilde dyr i små bure, hvor de lider så meget til formål, som mennesker sagtens kan undvære.

Venlig hilsen"

Se vores rapport om gravjagt her, som er blevet sendt til politikerne.