Verdens største modegigant dropper pels

11 februar, 2014

Den spanske modevirksomhed, Inditex, med over 6.000 butikker globalt, har underskrevet aftale om ikke at sælge ægte pels for fremtiden. Inditex ejer bl.a. brandet Zara, som i Danmark har en 3-etagers flagskibsbutik på Strøget i København samt en stor butik i Field’s i Ørestad. Beslutningen kommer som resultat af en dialog mellem Inditex og den internationale koalition Fur Free Alliance, som Anima er en del af.

Inditex’ beslutning om at blive pelsfri ligger helt i tråd med den trend vi ser i modebranchen generelt, hvor firma efter firma indser at pels er noget der hører fortiden til. Ingen forbrugere bryder sig om at købe tøj, der er lavet ved at en ræv er blevet opdrættet i et minimalt, beskidt bur, for at ende sine dage med en brutal aflivning med strøm”, forklarer Joh Vinding, kampagnechef hos Anima og formand for Fur Free Alliance.

Anima har en lang kampagnehistorie med Inditex. For flere år siden var vi en del af den internationale kampagne, der fik Zara til at stoppe med at sælge pels. Og nu har hele modervirksomheden altså fulgt trop, med denne historiske beslutning om at droppe pels en gang for alle.

VIL DU HAVE MERE PELSFRI MODE? BLIV MEDLEM AF ANIMA

Udover Zara ejer Inditex også mærkerne Massimo Dutti, Bershka og Stradivarius.

Inditex’ pelsfri politik er et ‘wake-up call’ til den del af modebranchen, som endnu ikke har taget stilling til pelsspørgsmålet. Vi har netop rundet 300 pelsfri modevirksomheder i vort internationale pelsfri program og vi forventer at mange flere vil skrive sig op i løbet af 2014”, slutter Joh Vinding.

SE HELE DEN PELSFRI LISTE MED OVER 160 MÆRKER