Vi kæmper for Europas ræve

27 november, 2019


Skriv under og hjælp Europas ræve: Ingen ræve skal sidde i bur!

Skriv under og bliv rævenes ven. Så er du med til at vise industrien og politikere, hvor mange mennesker der deler vores drøm om, at ingen ræve skal sidde i bur på Europas pelsfarme!

I Danmark har vi siden 2009 haft et forbud mod opdræt af ræve. Men rundt om i Europa ser det desværre anderledes ud.

I Anima arbejder vi for, at alle dyr skal have det godt, og derfor kan vi ikke lukke øjnene for de mange ræve, der lider i Europas pelsindustri.

Hvad gør Anima 

Derfor arbejder vi i Anima International over hele Europa målrettet for en verden, hvor ingen dyr skal sidde i bur, for at modeindustrien kan stjæle deres pels. I vores arbejde fokuserer vi blandt andet på at redde ræve i akut nød fra pelsfarmene og sørge for dyrlægehjælp og efterfølgende pleje. Vi politianmelder de ulovlige farme, vi arbejder politisk med at ændre lovgivningen og skabe flere forbud mod rævefarme, og vi laver effektivt oplysnings- og kampagnearbejde.

Mød Maciek - den trebenede ræveunge

En af de ræve, vi har reddet, er ræveungen Maciek. Han blev reddet fra en berygtet pelsfarm i Polen tidligere i år. Da vi fandt ham, var hans tilstand kritisk, og det var ikke sikkert, at han ville overleve. Han sad alene i et lille bur, og kunne næsten ikke gå. Han blev straks kørt til dyrlægen. Maciek havde høj feber, betændelse i kroppen, og havde store smerter fra det åbne benbrud på hans ben, hvor der stak knogle ud. Dyrlægen måtte amputere benet for at undgå blodforgiftning.

Det var på et hængende hår, at Maciek blev reddet fra pelsfarmen. I dag bor han på et dyrehjem, der tager sig godt af ham. Han er en fræk og livlig ræveunge, og det holder ham ikke tilbage, at han er på tre ben - der er nemlig fuld fart på ham.

Livet for en burræv 

Europa er fortsat en af verdens største producenter af pels - i 2015 blev 2,7 millioner ræve slået ihjel for deres pels.
Rævene lever et smertefuldt liv, hvor de lider i små trådbure. Det er umuligt for dem at udleve deres naturlige instinkter, og flere udviser stereotyp adfærd, hvor de bevæger sig i cirkler eller hopper frem og tilbage i deres små bure i evigheder. Mange bliver aggressive, og kannibalisme blandt dyrene er ikke en sjældenhed.

Fil JuxtaposeJS Embed
Flere lever med åbne sår og alvorlige skader på krop, øjne og i munden, og mange får ødelagt deres poter, når de går på de trådnet, der udgør gulvet i buret.
Når de aflives, får de tilsat strøm gennem mund og endetarm. En metode, der kan være meget smertefuld for dyrene. 

Du kan være med til at sætte en stopper for denne praksis. Jo flere, der står sammen om at sige nej til denne forfærdelig praksis, jo stærkere står vi, når vi skal overbevise virksomheder og politikere om at sige NEJ TAK til pels.

Hjælp os med at gøre en forskel for Europas ræve.
Skriv under her - og vis, at du er rævenes ven.


Skriv under og hjælp Europas ræve: Ingen ræve skal sidde i bur!