Chok i modeugen: Eksotiske dyr flåes levende for dansk mode

6 august, 2013


Giv dit løfte: Jeg vil aldrig købe skind fra eksotiske dyr

Skind fra dyr, som krokodiller, slanger og øgler er hot for tiden. Men skjulte optagelser fra en international dyreværnsorganisation viser hvordan dyrene mishandles på groveste vis. Samtidig med at modeugen i dag skydes igang lancerer Anima en kampagne for at vise den skjulte virkelighed til danske designere og virksomheder.

En slange der spændes op i et reb og bliver sprættet op med en kniv, for derefter at få flået sit skind af, er hvad de chokerende optagelser viser. Slangen er i live gennem hele processen. Også øgler og alligatorer udsættes for lignende pinsler.

Anima betegner billederne som ’rystende’, og opfordrer modefirmaerne til helt at droppe de eksotiske skind i kollektionerne: ”Jeg er dybt rystet over billederne af disse overgreb på forsvarsløse dyr. Nu må vores afsløring føre til selvransagelse hos de virksomheder som sælger disse produkter. Hvilket ansvarligt firma kan stå inde for dyremishandling af den kaliber?”, udtaler kommunikationschef, Thorbjørn Schiønning fra Anima.

Foreningen vil nu rette henvendelse til en række danske modefirmaer og designere og bede dem tage ansvar. ”I forvejen er der over 150 mærker i Danmark som ikke sælger pels. Det er vores håb at ligeså mange vil give eksotiske skind det glatte lag”, forklarer Thorbjørn Schiønning og fortsætter ”i 2011 udgav Miljøministeriet en folder hvori danske turister blev frarådt at købe skind fra både krokodiller og slanger, da det ofte stammer fra truede arter, som ifølge Washington-konventionen er ulovligt”.  

I Danmark er IC Companys designer Malene Birger et af de seneste brands som har solgt produkter med eksotiske skind. Også mærker som Gucci, Armani og Dior sælger skind fra bl.a. krokodiller og slanger.