18 ræve reddet fra rævefarm

30 november, 2020

Det her er en fortælling om 18 ræve, vi reddede tidligere på året, og de forfærdelige forhold, der mødte os på den pelsfarm, hvor vi fandt dem. 

Det er voldsom læsning – og billederne er hårde. 

Men det er desværre ikke første gang, vi oplever situationer som denne. Vi håber, I vil læse med – for rævenes historie fortjener at blive hørt.
 
Du kan støtte rævene og give dem et godt liv. Bliv medlem i dag og gør en forskel for pelsdyrene.


 
For ikke så længe siden blev vores polske afdeling kaldt ud til en rævefarm. De var blevet kontaktet af naboerne til farmen, som kunne se, at noget var helt galt. 

På farmen blev de mødt af et frygteligt syn: Allerede ved indgangen til farmen kunne de se, at der lå mange rester af rævekroppe rundt omkring på jorden.
Politiet blev tilkaldt, og sammen med dem gik de ind på området.
 

Her blev de mødt af rækker af bure fyldt med mere end 100 døde ræve, men det blev værre.

Længere inde på farmen fandt de levende ræve i burene. De havde ingen adgang til mad eller vand. I nogle bure spiste de levende ræve af de døde. I flere bure lå de døde ræve og rådnede, og der stank forfærdeligt. 
Rævene var desperate og udsultede, og ingen ved, hvor længe de havde gået uden at få mad og vand. 
 

Nogle af rævene havde knækkede tænder, og bidemærker viste tydeligt, at de havde prøvet at gnave sig ud af burene. 

Vores kollegaer, der var ude på farmen den dag, beskriver oplevelsen og forholdene som noget af det værste, de har set.Men det lykkedes dem at redde 18 ræve den dag. 18 ræve som skal videre til gode, nye og ikke mindst trygge hjem.

Hvordan kunne det gå så galt?

Vi ved, at ejeren af rævefarmen sidder i fængsel, og der ikke er blevet arrangeret tilstrækkelig pasning af rævene imens. Farmen er blevet forladt af dem, der skulle passe på rævene. Ladt i stikken og overladt til dem selv og en langsom, pinefuld død i burene.

Den lokale myndighed med ansvar for at inspicere farmen har ligeledes fejlet ved ikke at besøge farmen og undersøge omstændighederne – som de bør. 

Hvad gør vi nu?

Vi sørger for at pleje og passe rævene – give dem livslysten og kræfterne tilbage og sørge for gode omgivelser.
På grund af de forfærdelige forhold, rævene har været udsat for, og de mange skader, de har fået, kræver de lige nu meget pleje og dyrlægehjælp.
Og så skal de have nye hjem. Men denne gang er der tale om store områder med plads til leg og løb.
 
Sidst men ikke mindst arbejder vi for at sørge for, at de mennesker, der har udsat rævene for dette – inkl. de officielle myndigheder – kommer til at stå til ansvar for dette. 

Hjælp os med at give rævene et godt liv

Støt rævene  og vores kamp for et pelsfrit Europa, hvor intet pelsdyr skal sidde i bur – meld dig ind i dag og gør en forskel for dyrene.