Stop mishandlingen af hunde i Sydkorea

13 juli, 2021

Mange hunde mishandles og dræbes hvert år i Sydkorea. Vær med til at redde dem ved at skrive under på vores protest til Sydkoreas regering


Skriv under: Stop Sydkoreas hundekødsindustri


Mishandlet for suppe

Hundene lider især under Bok Nal-dagene i juli og august. Nogle sydkoreanere tror desværre, at hundekødssuppen 'boshintang' vil nedkøle dem og give ekstra energi og virilitet i de varme sommermåneder. Denne overtro betyder, at mange hunde bliver mishandlet grusomt.

Hundene bliver banket og brændt ihjel, fordi mange tror, at kødet smager bedre, hvis dyrenes adrenalin har været højt, når de dræbes. 
Sammen med dyrevenner over hele verden forsøger vi at råbe landets regering op for at forbyde industrien. Men vi har brug for din stemme til at vise, at mange står på dyrenes side.

En beskidt industri

Sydkorea er det eneste land i verden, hvor man opdrætter hunde på store farme. Op mod 1 million dyr slagtes hvert år. Deres hverdag er et rent helvede. Dyrene kender ingen anden virkelighed end det bur, de fødes i. Meget tidligt fjernes de fra deres mor, der snart skal gøres gravid igen, og opfedningen begynder. De mærker sjældent jorden under deres poter, men må gå hele livet på trådnet, der gør ondt. Folkene, der passer dem, giver aldrig et kærligt ord eller berøring.

En del farme er udendørs og burene giver ikke læ mod vind og vejr. Hundene må derfor lide under ekstrem varme og kulde.Intens lidelse baseret på overtro.

Mishandlingen bygger på fordomme og uvidenhed. Mange i Sydkorea tror f.eks., at de hunde, som opdrættes for deres kød, er helt forskellige fra hunde, der holdes som kæledyr. Men sandheden er, at der på farmene findes alt fra golden retrievere, beagler og chihuahuaer. Altså præcis de samme dyr, som mange deler deres hjem med, og som de ved, er trofaste og kærlige. Derfor er der brug for oplysning og handling fra politikernes side.
Blandt de unge i Sydkorea er flere ved at få øjnene op for, at hunde er levende, følende væsner ligesom alle andre dyr. De fortjener respekt og kærlighed ー ikke udnyttelse og mishandling. Der er altså tegn på en lysere fremtid for hundene.

Vejen frem

Flere som i dag arbejder i industrien vil gerne stoppe, men de mangler alternativer. Derfor er det vigtigt, at regeringen i Sydkorea giver støtte til at omstille hundekødindustrien. 

Du kan skubbe på og være til at sikre den positive forandring. Skriv under i dag og vis den Sydkoreanske regering, hvor mange der ønsker, at landet sætter en stopper for produktionen af hundekød og unødvendig mishandling af dyrene.


Skriv under: Stop Sydkoreas hundekødsindustri

Disse billeder viser hunde, som vores kollegaer i organisationen HSI hjælper.
Her er de i færd med at lukke en hundekødsfarm. Farmeren bad selv om hjælp og tjener nu som et eksempel på, hvordan hele industrien kan afvikles.

Mange hunde på farmen kom herefter i pleje, inden de blev adopteret af kærlige familier.Her er hunden Vixen med sine søskende i et bur.Vixen venter på at blive adopteret til en ny familie

Alle fotos af Frank Loftus/ HSI og Meredith Lee/ HSI