Giv kyllingerne et bedre liv

6 januar, 2021

Vidste du, at der i Danmark opdrættes over 120 millioner slagtekyllinger hvert eneste år?
Det er rigtig mange – faktisk flere end noget andet landbrugsdyr i produktionen.

Men kan du huske, hvornår du sidst har set en slagtekylling? Ved du, hvor de er? Hvordan de lever?


Skriv under: Kyllingerne skal have bedre forhold!

Svaret er, at langt størstedelen lever op til 40.000 kyllinger klumpet sammen i mørke haller, op til 20 kyllinger på en kvadratmeter. De kommer aldrig ud og mærker aldrig solen eller den friske luft, før de slagtes på brutal vis - ofte 35 dage gamle eller yngre.
De fleste slagtekyllinger er nemlig såkaldte turbokyllinger. De er avlet til at vokse ekstremt hurtigt. Det går bl.a. ud over deres ben - tre ud af fire kyllinger kan ikke gå normalt, og hos nogle dyr står det så slemt til, at de er ude af stand til at holde kroppen oprejst.

Nu tager Anima kampen op. Vi skal sikre bedre forhold for kyllingerne. Dyrene skal have mere plads, og de skal vokse langsommere, så de ikke lever med gangproblemer og smerter.

Kyllingeindustrien er ude af kontrol
Danske virksomheder har i årevis haft frit spil til at sælge billig industrikylling uden at forholde sig til den pris, dyrene betaler. 
Siden 1950’erne har den danske kyllingeproduktion gennemgået en uhyggelig udvikling. Hønsegården er erstattet af fabrikshaller, og kyllingerne ses ikke længere som individer, men som produkter.
Hver dag går arbejderne gennem hallen og samler døde kyllinger sammen.
Det er på høje tid at gøre noget for Danmarks 120 millioner slagtekyllinger. 
 

Hvad kan Anima gøre?
Anima er gået sammen med dyreværnsorganisationer i hele verden. Sammen arbejder vi for at forbedre kyllingernes velfærd ved at få virksomheder til at indføre en ny minimumsstandard for, hvordan dyrene skal behandles. 
Standarden hedder ECC (European Chicken Commitment), og det målet er at afhjælpe de mest alvorlige velfærdsproblemer, som dyrene lider under og sikre langsommere vækst og bedre plads til de mange kyllinger i Europa. 

Men vi har brug for din hjælp.

Hvad bruger I min underskrift til?
Din underskrift er utrolig vigtig. Faktisk er den hele fundamentet for, at vi kan gøre en forskel. Vi bruger nemlig din underskrift - og alle de andres - til at vise virksomheder og producenter, at rigtig mange danskere går op i dyrevelfærd og ønsker, at kyllingerne får et bedre liv. For hvis der er noget, de lytter til, så er det forbrugerne.
Så tak fordi du gør en forskel. 


Skriv under: Kyllingerne skal have bedre forhold!