Letz Sushi har sat kyllingerne udenfor

12 maj, 2020

Letz Sushi tilslutter sig European Chicken Commitment (ECC), som bl.a. betyder et opgør med turbokyllingen Ross 308. Kæden har længe været bannerfører for bedre dyrevelfærd i kraft af sit fokus på fritgående kylling i sine restauranter. Anima arbejder for at flere skal følge det gode eksempel. 

Der er for alvor ved at ske et ryk for kyllingerne i den danske restaurationsbranche. Det sidste halve år har vi set Espresso House, Scandic Hotels og senest 7-Eleven, droppe den hurtigtvoksende kylling fra deres sortiment og samtidig tilslutte sig den nye europæiske standard ECC, som også sikrer dyrene mere plads.

Den succesrige sushikæde, Letz Sushi, som har 20 restauranter rundt om i landet, har længe holdt fanen højt for kyllingerne og har tilsluttet sig den fælles standard. Kæden går endda væsentligt over ECC’s minimumskrav ved at sikre, at samtlige kyllinger er fritgående eller ligefrem økologiske.

“Hos Letz Sushi prioriterer vi kvalitet, dyrevelfærd og bæredygtighed. Hver dag lægger vi liv og sjæl i at blive Europas mest bæredygtige sushibrand, og vi er overbevist om, at høj dyrevelfærd er en prioritet for vores kunder,” siger direktør Anders Barsøe og fortsætter: “Derfor har vi fravalgt den konventionelle produktionsmetode for kyllinger, og i stedet taget udgangspunkt i, at dyrene har et liv på et landbrug med frisk luft og mere plads at udfolde sig på.” 

Hos Anima får Letz Sushi’s beslutning positive ord med på vejen.

“Det er utrolig glædeligt, at Letz Sushi har vist vejen med en beslutning om at insistere på fritgående kyllinger. Det gør en stor forskel, og Letz Sushi er som et pragteksempel gået foran den voksende skare af virksomheder, der bakker op om bedre forhold for kyllingerne. Det er noget resten af sushibranchen bør lade sig inspirere af,” siger Thorbjørn Schiønning, kommunikationschef i Anima. 

Hvad er en hurtigtvoksende kylling?

Mange forbrugere ved ikke, at det tempo, de konventionelle kyllinger vokser i, er det absolut største problem i den danske kyllingeproduktion. Kyllinger er over generationer blevet avlet til at vokse unaturligt hurtigt, så de kan blive klar til slagtning på rekordtid. Desværre giver den hurtige vækst store helbredsproblemer for fuglene. 

Vi skal derfor have flere virksomheder ind i kyllingekampen! Skriv under her for at hjælpe os:


Skriv under: Kyllingerne skal have bedre forhold!

 

Faktaboks:
Alle kyllinger i Letz Sushis sortiment lever op til ECC og stammer desuden fra økologisk eller fritgående produktion. Letz Sushis politik betyder, at over 10.000 kyllinger hvert år har mærkbart bedre liv, end de ville have haft i konventionelt landbrug. Du kan se mere om kædens politik her.