Subway: Hjælp kyllingerne!

4 december, 2019

Subway er verdens største fastfoodkæde med mere end 42.000 restauranter på verdensplan. 
Kæden brander sig især på sine sandwich og salater og fødevarer af høj kvalitet, der bliver produceret bæredygtigt og med høje etiske standarder. 
Men det er faktisk ikke helt tilfældet. For de kyllinger, der ender i Subways sandwich og salater, lever under alt andet end etisk forsvarlige forhold.
 
Skriv under her og fortæl Subway, at kyllinger fortjener bedre dyrevelfærd:


Skriv under: Kyllingerne skal have bedre forhold!

Subways kyllinger

Kyllingerne lever horrible liv. De er fremavlet til at vokse så hurtigt, at deres kroppe ikke kan følge med. Det kan blandt andet føre til smertefulde gangproblemer - i nogle tilfælde så slemme, at kyllingerne ikke kan gå og derfor ikke kan komme til mad eller vand. Kyllingerne lever op til 40.000 dyr samlet i én hal - når de er slagteklare svarer det til 20 kyllinger på bare én kvadratmeter. De har intet at tage sig til, de kommer aldrig ud, og de kan ikke udleve deres naturlige instinkter. Efter ca. 36 dage indfanges de og udsættes for en stressende og usikker bedøvelsesprocedure, inden de slagtes.

Giv kyllingerne bedre liv

For at afhjælpe nogle af de værste problemer i den konventionelle slagtekyllinge-produktion, er næsten 30 europæiske dyreværnsorganisationer gået sammen om at kæmpe for en ny minimumsstandard for kyllingerne. Den nye standard hedder European Chicken Commitment - eller bare ECC. Cirka 200 virksomheder fra USA og Europa har allerede forpligtet sig til at opfylde kriterierne i ECC.
 
I USA og Canada samarbejder Subway allerede med vores amerikanske samarbejdspartnere og lovede allerede tilbage i 2017 at forbedre forholdene for kyllinger. 
 
Men i Europa har fastfoodkæden i nu to år undgået at forpligte sig til at indføre forbedringer for kyllingerne. 
Det er på tide, at Subway holder sit løfte om etisk og bæredygtig produktion og bestlutter sig for at implementere højere dyrevelfærdsstandarder.
 
Selvom Subway ikke er bredt repræsenteret i Danmark, kan vi ikke lukke øjnene for, og en ændring i deres praksis vil betyde noget for millioner af dyr. Derfor bakker Anima op om kampagnen og støtter vores europæiske samarbejdspartnere i at lægge pres på Subway. 


Skriv under: Kyllingerne skal have bedre forhold!

Her kan du læse mere indgående om ECC og se, hvilke organisationer, der bakker op om bedre forhold for kyllinger.
 
Læs mere om hverdagen for konventionelle slagtekyllinger her.