Værste virksomheder

7 februar, 2020

Kig godt på denne liste. Det er en liste over de virksomheder, caféer og restauranter i Danmark, der lige nu ligger allerøverst, når det handler om at negligere kyllingernes velfærd. 

De har gentagne gange vist manglende engagement i at indføre helt basale og nødvendige forbedringer for de kyllinger, de bruger i deres produkter.

Derfor vil Anima gerne give dem den offentlige anerkendelse, de fortjener, lige her:

Madklubben

Madklubben lovede i 2018 Anima, at de ville have kyllinger med højere velfærd over hele linjen inden 2020. Madklubben har nu lovet at fjerne turbokylling, men har glemt løftet om mere plads og naturligt lys. Madklubben siger, at den stadig arbejder på at finde den rette løsning, men endnu har vi ikke fået en klar plan, som giver et løft for al kylling serveret hos Madklubben. Ikke godt nok.

Lagkagehuset

Lagkagehuset sælger stadig turbokylling i deres mange butikker. Anima har forsøgt at indgå i dialog om kyllingevelfærd i en længere periode, men Lagkagehuset har endnu ikke villet offentliggøre en tilstrækkelig politik for at løse problemet.

Kære Madklubben og Lagkagehuset

Anima har også en anden liste, I kan komme på. Nemlig listen over bedre virksomheder, som stiller meningsfulde minimumskrav til velfærden for de kyllinger, de byder deres kunder. 
Se den her og lad jer inspirere:
Virksomheder, der har indført bedre velfærd for kyllinger.

Hvad er formålet med denne liste?
De virksomheder, som når denne liste, er alle virksomheder, som på den ene eller den anden måde har afvist at indføre nødvendige forbedringer for de kyllinger, de benytter i deres produkter.
Dette initiativ er lavet til at vejlede forbrugerne om, hvilke forhold kyllinger i industrien lever under, og hvilke virksomheder der vil eller ikke vil bedre kyllinge-velfærd.
Du kan læse mere om forholdene for kyllinger lige her.

Hvad beder Anima om?
I Anima arbejder vi på at forbedre velfærden for de 120 mio. kyllinger, som hvert år er en del af den danske produktion.
Når Anima beder virksomheder og restauranter om at forbedre forholdene for deres kyllinger, så beder vi faktisk ikke om så meget. Vi beder blandt andet om:

  • At kyllingerne skal have mere plads.
  • At kyllingerne skal vokse langsommere. De hurtigtvoksende kyllinger, der bruges i den konventionelle industri i dag, lider af omfattende benproblemer, lever med smerter og har risiko for organsvigt. Det skal stoppes. 
  • At endnu flere kyllinger skal udenfor.

Det synes vi faktisk, er meget rimeligt at bede om. Hvad der ikke er rimeligt, er at holde kyllingerne under de eksisterende forhold og nægte at indføre helt basale og nødvendige forbedringer i produktionen. En lille ting for virksomhederne - en kæmpe forskel for kyllingerne.

Derfor er Anima gået sammen med en lang række andre dyreværnsorganisationer i en international koalition, der arbejder for at løfte velfærdsniveautet for kyllinger. Du kan læse mere om, hvad vi helt konkret beder om, lige her.

Skriv under her og fortæl virksomhederne, at du ønsker bedre forhold for kyllingerne:


Skriv under: Kyllingerne skal have bedre forhold!