Mit navn er Luna. Jeg er 30 år, veganer, og bor i Århus sammen med min kæreste Allan og vores søn Juno som også er veganere, Juno siden undfangelsen.

Jeg blev vegetar i efteråret 2007. Tre år senere blev jeg også veganer da jeg anser den veganske livsstil som værende den mest ideale, den sundeste, kærligste, den bedst etisk forsvarlige og den mest bæredygtige måde at leve på. Det er en naturlig del af mit liv at spise på denne måde, ligesom når jeg vælger at lægge økologiske fødevarer, eller uparfumerede/kemifri produkter ned i indkøbskurven i supermarkedet. Jeg ved godt det kan være lidt svært for mennesker der spiser kød, æg og mælkeprodukter at sætte sig ind i hvordan man kan “leve” uden, men som jeg selv, samt flere og flere veganere er et lysende eksempel på, er det ganske muligt. Også i Danmark!

Jeg har mange ikke-veganske besøgende på min blog,  og det skyldes ikke mindst at min hensigt ikke er at prædike for, belære, se ned på eller dømme vegetarer eller altspisende. Tryk avler kun modtryk, og vi befinder os alle på forskellige stadier i vores liv og i vores udvikling. Jeg mener dog, at vi som mennesker bør stræbe efter at gøre mindst muligt skade på hinanden, på vore kroppe, planeten og ikke mindst de væsner vi deler den med. Når man ser sådan på det, passer veganisme, for mig at se, perfekt ind i formlen. Jeg er oprigtigt taknemlig for, at jeg har mulighed for at inspirere jer der følger min blog, og vise jer hvordan I kan integrere den veganske livsstil i jeres hverdag. Måske først delvist… Senere, måske og forhåbentligt, hele vejen..

Facebook
Du kan også følge Månebarnet på min Facebookside. Siden har mange besøg af vegetarer og veganere, men også rigtig mange altspisende følger den, i ønsket om en grønnere og kærligere livsstil. Alle er velkomne, med hensigten om gensidig respekt og forståelse. Jeg fortæller sandheden som jeg ser den. Jeg formidler det veganske budskab via kærlig inspiration, men jeg formidler den også via ærlig konfrontation. Du vil derfor kunne finde opslag i form af billeder, videoer eller citater der inspirerer til kærlighed og medfølelse for alle levende væsner, og jeg giver information der kan prikke til din etik eller din verdensopfattelse. Jeg deler også mange opslag vedrørende fællesspisninger, events og arrangementer, som kan bringe dig sammen med andre vegetarer i sociale sammenhænge. Et sundt og stærkt netværk er vigtigt, især hvis du er ny eller nysgerrig i det grønne miljø.  Jeg deler relevante artikler vedrørende veganisme, sundhed og miljø, samt information om veganske produkter, da jeg tror på, at vi sammen kan øge tilgængeligheden af disse via efterspørgsel. Min hensigt med Facebooksiden er imidlertid først og fremmest, at inspirere til at lave spændende vegansk mad hjemme i dit eget køkken. Jeg deler derfor både mine egne og andres lækre veganske opskrifter. Den største forandring sker gennem handling, og jeg kommer derfor med holdbare løsninger til, hvordan DU kan forandre verden hen imod en mere barmhjertig, sund og bæredygtig retning – ét måltid af gangen.

Lunas seneste opskrifter
Når man først får smag for grønkål, og får øjnene op for dens mange anvendelsesmuligheder, er der ingen vej tilbage. Her får du en opskrift på en grøn pesto du nok hurtigt skal få gjort kål på. Den er svimlende lækker og let at lave!
Jeg synes ikke det interessante ved en æggesalat – er æggene. Det interessante ved en æggesalat er den cremede konsistens på brødet og de smagfulde ingredienser man kommer i den!
En nem og hurtig wok-ret med lækker kokos-karrysauce. Mock Duck købes på dåse i asiatiske butikker og består af glutenstykker, også kaldet seitan, som skal ligne andekød.
Norden møder østen i denne smagsbombe af en suppe! Den salte og fede smag fra peanutbutteren harmonerer perfekt med syren fra citronen og sødmen fra pastinakkerne.
Lav sunde og mættende tacos, i kål eller salatblade! Brug hvad du har i køleskabet eller lav et tema - med grønne og sunde tacos. :-)
Virkelig nem og lækker banankage! Perfekt svampet og med masser af smag. Lav den gerne dagen i forvejen, hvis du da kan vente så længe med at spise den!
Navnet på denne geniale men super nemme postej siger det hele. Jeg har lavet den hvert år til jul siden jeg blev vegetar i 2007. ...og jeg har ikke lyst til at undvære den!
Jeg kan lave disse lækre og hjemmelavede æbleskiver, omtrent lige så hurtigt som jeg kunne have åbnet en pose med færdiglavede æbleskiver, varme ovnen og bage dem. …og det kan DU også!
Dette er de sprødeste og lækreste kartofler jeg nogensinde har smagt. Det bedste ved dem? De er lavet uden en eneste dråbe fedtstof!
En facon der er simpel at lave, men yderst velsmagende. Overrask dine venner eller familie med denne sundere og kærligere udgave af bacon.