Om mig og bloggen

Jeg hedder Mia Sommer, og jeg er mor til tre dejlige børn fra henholdsvis 2008, 2013 og 2014. Jeg har været vegetar det meste af mit liv og veganer siden 2005. Jeg har fravalgt kød, mælk og andre animalske produkter af etiske årsager, men for mig er det også en stor motivation, at jeg ved at spise vegetabilsk passer på mit helbred og klimaet.

Til daglig studerer jeg jura på Københavns Universitet, og min fritid bruger jeg på familieliv, veninder, bøger, fællesspisninger, madlavning, fotografi med mere. Min interesse for madlavning og fotografi har jeg netop valgt at kombinere ved at lave denne madblog. For mig er det en stor fornøjelse at lave lækker mad, og fornøjelsen bliver kun større af at tage flotte billeder af den.

Jeg håber på vise, hvor lækker vegansk mad kan være og på den måde inspirere flere til at leve dyrevenligt og sundt.

Opskrifterne
De fleste af opskrifterne har jeg selv fundet på, og andre har jeg fundet forskellige steder på nettet og gjort veganske. Jeg laver hovedsageligt sund mad, men der skal også være plads til søde fristelser en gang i mellem.

Det er min intention, at opskrifterne skal være lette at lave og indeholde så få “specielle” ingredienser som muligt. Da jeg i sin tid begyndte at lave mad, blev jeg tit overvældet af opskrifter med mange og ukendte ingredienser, hvilket ofte fik mig til at opgive disse opskrifter. Det er derfor mit håb, at mine opskrifter fremstår lette og overskuelige, så kun få opgiver dem. Jeg er ikke selv ekspert i madlavning, og det skal mine læsere heller ikke være for at kunne følge med. Da jeg har børn, vil mange af opskrifterne desuden være børnevenlige og hverdagsagtige, da der ikke altid er tid til at stå længe i køkkenet.

Gå til Mias madblog

Mias seneste opskrifter
Disse bøffer smager rigtig godt, og de indeholder kun få ingredienser. De kan eksempelvis spises på et stykke rugbrød eller i en overdådig burger.
Dette er en super nem og sund tomatsovs, som kan serveres sammen med eksempelvis ris, pasta, bulgur, quinoa eller brød. Den smager rigtig godt og passer perfekt til den travle børnefamilie, for den giver en stor portion, og der er ikke noget, der skal hakkes og skæres.
Prøv disse lækre kanelstænger, hvis du rigtig vil forkæle dig selv eller nogen, du holder af. Smagen af creme, kanel og sukker går op i en højere enhed!
Denne suppe er super lækker, og så er den fyldt med vitaminer og mineraler.
Kartofler indeholder færre kalorier og flere vitaminer end ris og pasta. De er sunde, billige og mættende, men desværre er forbruget af kartofler faldende i Danmark. Det skyldes måske, at mange tror, at kartofler er fedende, men det er de ikke – de indeholder kun 80 kilokalorier (kcal) per 100 gram, og det er ikke meget! Der er faktisk ingen grund til ikke at spise de sunde knolde hver dag, men det kræver nogle gode opskrifter, og her er mit bud på en god kartoffelsuppe med danske økologiske porrer og dild.
Når folk hører ordet sushi, tænker de fleste på rå fisk, men det vil jeg lave om på! Sushi kan ligeså vel laves vegansk. Hovedbestandelen af sushi er jo ris og tang, og fyldet kan sagtens bestå af diverse grøntsager (kun fantasien sætter grænser). Jeg har aldrig selv smagt sushi med fisk, så jeg kan kun udtale mig om den veganske udgave (og den smager fantastisk!! Sushi er en oplagt nytårsspise, og jeg vil i den anledning ønske Animas læsere et godt og dyrevenligt nytår.
Lækre og bløde brød med masser af smag. Opskriften giver to store brød, som kan fryses.
Disse burgerbøffer er nemme at lave, og så er de dyrevenlige, for de er baseret på kidneybønner.
Madmuffins er gode til madpakken eller som et mellemmåltid. De kan sammenlignes med boller, men de er meget hurtigere at lave, da de ikke skal hæve.
Denne spinatlasagne er en smagsbombe, som langt de fleste vil kunne lide. Den kan med fordel laves dagen i forvejen, hvis man f.eks. venter gæster, da den om muligt smager endnu bedre næste dag.