Vi har reddet 17 ræve

13 september, 2017

Sammen med vores partner i Polen har vi reddet 17 ræve. Vi kunne ikke efterlade en eneste af dem i de kummerlige bure, så nu har rævene fået nye og kærlige hjem.

De var alle meget bange og usikre, men i det øjeblik at de fik fast grund under poterne, blev alt forandret. Nu suser de rundt, leger og værdsætter friheden mere, end vi nogensinde vil kunne begribe.

Et andet liv

Rævene lever i dag et helt andet liv, end da vi fandt dem på en pelsfarm uden for Krakow, hvor de blev holdt fanget i alt for små bure. De var fuldstændigt udpinte og kunne næsten ikke bevæge sig.

I Polen har en ræv kun krav på 0.6 m2 plads. Selv ved første øjekast kunne vi se, at burene brød med de allerede lave krav.

På pelsfarmen

“Da vi fandt farmen blev vi mødt af en masse drænede dyr, som tydeligvis havde tilbragt hele deres liv i bure, der nærmest gjorde det umuligt for dem at bevæge sig”, fortæller Pawel Rawicki fra Otwarti Klatki, som er Animas partner i Polen.  

Det er ikke første gang, at Anima og vores polske kolleger redder pelsdyr sammen, men redningen af de 17 ræve er den hidtil største af sin slags og en kæmpe sejr i kampen mod pelsdyravl i Polen.

Flertal i befolkningen

I Polen støtter 67 procent af befolkningen nu et forbud mod ræveopdræt. Hvert år slår polske pelsavlere omkring 100.000 ræve og mårhunde ihjel kun for at flå dem. 

De 17 ræve, som vi havde held til at redde, skal vise verden, at ingen pelsdyr hører hjemme i bur. Og sammen med vores partnerorganisation vil vi nu anmelde pelsavleren til myndighederne i Polen.