Tættere på stop for statsstøtte til tyrefægtning

14 juni, 2018

Hvert år modtager tyrefægtning et kontant tilskud fra alle borgere i EU. Op til 100 millioner Euro gives i landbrugsstøtte til opdræt af tyre, hvoraf mange ender med at blive dræbt for underholdning. Nu er vi kommet et skridt nærmere et stop for statsfinancieret dyremishandling.

Tyrefægtning er en ren form for dyremishandling, som de fleste mennesker er modstandere af. Det er uacceptabelt, at EU-borgere ufrivilligt betaler for sådan grusomhed mod dyr" siger Anja Hazekamp, der repræsenterer Dyrenes Parti i EU-parlamentet.

I 2015 lykkedes det efter mange års arbejde at samle flertal for at afskaffe støtten i EU-parlamentet. Men beslutningen blev afvist af EU-kommissionen, fordi de mente, beslutningen ville være i strid med de eksisterende regler for landbrugsstøtte.

NÆSTE SKRIDT FOR TYRENE
Nu er næste skridt taget for at gøre op med støtten. Et forslag fra Anja Hazekamp kræver netop, at reglerne ændres, så der kan slukkes for støtten en gang for alle. Heldigvis blev afstemningen igen positiv for dyrene.

Med 358 for og 291 imod lykkedes det at få det historiske forslag vedtaget. 

"Det er nu op til Kommissionen at tilpasse reglerne for landbrugsstøtte, så vi kan undgå, at EU-støtte går til tyrefægtning. Vi forventer at reglerne bliver ændret drastisk i de kommende år, så det er et perfekt tidspunkt til at handle.” udtaler Hazekamp.

MODSTANDEN VOKSER
Bolden er dermed tilbage hos EU-kommissionen, og presset på tyrefægtning er stærkere end nogensinde.

I Spanien er modstanden også stor. En Ipsos MORI-meningsmåling fra 2016 viste, at 58 % af spanierne var imod tyrefægtning, og kun 19 % af spanierne støttede organiseret tyrefægtning.

Senest har dette resulteret i et forbud mod tyrefægtning på Baleaerne.


Skriv under: Jeg ønsker en verden uden tyrefægtning