USAs koldeste by vil sige farvel til pels

2 marts, 2020

Da Californien forbød handel med pels, sendte det chokbølger gennem pelsbranchen. Mange mente dog, at Califonien med sin sol og varme havde let ved at droppe pelsen.

Men nu følger en af USAs koldeste byer eksemplet fra San Francisco og Los Angeles. I Minneapolis kan man 23 dage om året regne med en temperatur på -18 grader og næsten 150 dage om året er der under 0 grader.

DET HANDLER OM DYRENE
Men byens borgere har varme hjerter og ved, at vi i dag har moderne og effektive tekstiler, der kan holde os varme, uden at det koster dyr livet.

Matt Johnson leder borgerinitiativet Fur Free Minneapolis, der det seneste år har arbejdet for et få forslaget på den politiske dagsorden. 

Det har fået byens byråd i arbejdstøjet, og nu er forslaget om et pelsforbud officielt fremsat. Bag forslaget står politikerne Alondra Cano og Cam Gordon. Ifølge Johson kan det ikke gå hurtigt nok med at stoppe de forhold, som dyrene i pelsindustrien lever under.

“Hvis folk ikke er bekendt med det, så skal de bare google ' pelsfarme' og se, hvad der foregår", siger Johnson.

Dyrene holdes i meget små bure og deres adfærd og bevægelse er begrænset, hvilket gør, at de lider psykisk.

STØTTE FRA HOLLYWOOD
West Hollywood startede i 2011 en dominoeffekt, da byen forbød handel med pels. I et brev til byrådet i Minneapolis fortæller West Hollywoods borgmester John D'Amico nu, hvordan den beslutning faktisk har styrket byens erhvervsliv. Efter byen forbød handel med pels er momsindtægterne nemlig steget, og byens brand er blevet stærkere.

Nu mener borgmesteren, at Minneapolis har en unik mulighed for at blive del af en historisk bevægelse, der vil stoppe pelsindustrien og dermed hjælpe dyr og miljø.

Ser man på West Hollywoods eksempel, er sådan en beslutning altså en bonus for både dyrene og erhvervslivet.

Ifølge politikerne bag forslaget, er der da også opbakning fra byens butikker, som vil få en overgangsperiode til at droppe pelsen.

"Vi har talt med butikkerne i Minneapolis og haft samtaler om, hvordan vi kan samarbejde og lave loven, så det giver mening for vores lokalsamfund", siger Alondra Cano, der forventer, at processen vil tage ca. et år.


Skriv under: Forbyd minkavl i Danmark

Ønsker du også et forbud mod minkavl i Danmark? Skriv under i dag!