Virkelighedens Disney-klassiker

10 december, 2013
Mød Sniffer og Tinni - virkelighedens svar på Mads og Mikkel, hvis venskab er det perfekte bevis på, at hverken art, baggrund eller naturlige instinkter spiller nogen betydelig rolle. 
 
Vildræven Sniffer og tamhunden Tinni, mødtes tilfældigt i de norske skove, hvor deres usædvanlige venskab blomstrede fra første færd. Tinnis ejer er fotografen Torgeir Berge, der bor i skoven med sin hund. Hér har han fanget mange hjertevarmende øjeblikke mellem de to bedste venner, der leger og udforsker skoven. 
 
 
 
Som han betragtede deres venskab, lagde han mærke til, hvor ens Tinni og Sniffer i virkeligheden var. Han har givet ræven tilnavnet “skovens hund”. Dette henledte hans tanker på pelsindustrien, hvor ræve og andre dyr bliver holdt i bure hele deres liv, før end de slagtes for deres pels. Mens han sad der i den norske skov, tog Berge en beslutning og i dag laver han kampagnearbejde for at få rævepels forbudt.
 
 
Det varme og legesyge venskab blev til sidst så inspirerende for Berge, at han besluttede sig for at udgive en bog-samling kaldet “The Fox and the Dog”, som pendant til Disneys originaltitel “The Fox and the Hound”. Bogen vil indeholde små eventyr, baseret på Tinni og Sniffers venskab.
 
 
Berge vil donere en stor del af indtægten fra bogen til sin anti-pels kampagne og udtaler: “Hvorfor skal nogle dyr bo i små, beskidte og klaustrofobiske bure og fornægtes retten til et liv i det fri, blot fordi menneskeligheden vil se godt ud?” 
 
VIL DU HJÆLPE MED AT LUKKE DE SIDSTE DANSKE RÆVEFARME?
 
Se flere billeder af Sniffer og Tinnis fantastiske venskab: