Kæmpe sejr for pelsdyr: IC Companys pelsfri igen

Dyreværnsforeningen Anima fejrer en stor sejr idet IC Companys har valgt at genindføre en pelsfri politik. Som et af Danmarks største og toneangivende modeselskaber har IC Companys en stor indflydelse på, hvad der sælges i  modebutikker over hele Europa.

STOP DYREMISHANDLING: BLIV MEDLEM AF ANIMA I DAG

IC Companys valgte i februar 2008 at bryde deres politik om ikke at anvende pels,  hvilket skuffede mange forbrugere og dyreværnsorganisationer. Som følge af beslutningen blev der bl.a. protesteret ved IC Companys modeshows og foran kædens  butikker, hvor dyrevenner informerede om den ændrede politik og de tragiske  konsekvenser for dyrene.

Inden pelsen kom på hylderne i butikkerne har IC Companys nu valgt at ændre deres beslutning. Dog vil selskabet By Malene Birger, hvori IC Companys har et ejerskab på 51% ikke følge denne politik. Følgende vil dyreværnsgrupper nu rette deres fokus mod Malene Birger, indtil hun også vælger at blive pelsfri.

IC Companys har i dag truffet en medfølende beslutning, der viser, at firmaet tager sit sociale ansvar alvorligt udtaler Animas kampagnechef Joh Vinding og fortsætter  Beslutningen viser tydeligt, at der ikke er plads pels i de danske modebutikker, Danske forbrugere vil ikke acceptere, at dyr bliver mishandlet for at tilfredsstille forfængelighed.

Vi kommer nu til at fortsætte vores arbejde for dyrene for at overbevise Malene Birger om, at hun bør følge IC Companys visionære beslutning og stoppe med at bidrage til mishandling af dyr.” slutter Joh Vinding af.

Bland de tøjmærker som IC Companys ejer kan nævnes bl.a.: InWear, Jackpot, Peak Performance og Tiger of Sweden m.fl.

IC Companys omsætter for over 3 milliarder kr. årligt. De ejer 200 forretninger og deres varemærker sælges i over 9000 forretninger verden over.

Danmark har forbudt rævefarme. Læs alt om baggrunden for loven.
Anima har siden år 2000 arbejdet intensivt på at få stoppet salget af hunde- og kattepels, hvilket har resulteret i handelsforbud i Danmark og EU.
Efter måneders pres er den store modekoncern Inditex endelig kommet til fornuft og har indført en pelsfri politik. Inditex ejer bl.a. Zara og har 2064 butikker i 52 lande.
Kæmpe sejr for pelsdyr: IC Companys pelsfri igen. IC Companys omsætter for over 3 milliarder kr. årligt. De ejer 200 forretninger og deres varemærker sælges i over 9000 forretninger verden over.
Europa-Parlamentet vedtog i formiddag med stemmerne 550 for og 49 mod et forbud mod import- og handel med sælprodukter i EU