Der er med andre ord taget endnu en stor bid af pelsindustrien og de kaniner, ræve og prærieulve, som Zara tidligere har solgt, slipper nu for at blive født til et helt liv med lidelse.

Beslutningen om at blive pelsfri kom i Danmark efter flere måneders protester fra Anima og mange andre organisationer i udlandet. Lørdag d. 25. september er en international aktionsdag planlagt med manifestationer i mere end 40 byer i Europa og Nordamerika.

Efter massive protester fra utilfredse kunder valgte Inditex en fornuftig etisk politik for at slippe for yderligere dårlig omtale. Inditex slutter sig hermed til den eksplosivt voksende liste af ansvarlige modefirmaer, der ved, at pels hører til på et naturhistorisk museum og ikke i vinterkollektionen. Tidligere i denne uge valge Tippy med mere end 30 forretninger i Danmark at tage samme skridt, og de største danske modekæder såsom Bestsellerkoncernen, Message, B-Young og Claire.dk er allerede pelsfri.

Protester virker. Dine beslutninger kan betyde liv eller død for pelsdyr.

Danmark har forbudt rævefarme. Læs alt om baggrunden for loven.
Anima har siden år 2000 arbejdet intensivt på at få stoppet salget af hunde- og kattepels, hvilket har resulteret i handelsforbud i Danmark og EU.
Efter måneders pres er den store modekoncern Inditex endelig kommet til fornuft og har indført en pelsfri politik. Inditex ejer bl.a. Zara og har 2064 butikker i 52 lande.
Kæmpe sejr for pelsdyr: IC Companys pelsfri igen. IC Companys omsætter for over 3 milliarder kr. årligt. De ejer 200 forretninger og deres varemærker sælges i over 9000 forretninger verden over.
Europa-Parlamentet vedtog i formiddag med stemmerne 550 for og 49 mod et forbud mod import- og handel med sælprodukter i EU